St. Croix med en 3-årig

I april 2017 tog Christel fra bloggen Christel Milk og hendes familie til St. Croix, som er en af de Amerikanske Jomfruøer. Her er deres rejseguide til den eksotiske ø, der bød på mange farver, smag og indtryk.

Fly

Vi rejste med Norwegian direkte fra København. Det tog 13 timer. Hvilket ikke var noget problem, hvis man havde høretelefoner med. Men Norwegian har nu lukket denne rute ned. Hvilket er ærgerligt, for billetterne var rigtig billige der. Nu koster en billet nok omkring 15.000 kr per person.

Vi begyndte vores rejse med seks dage i den vestlige del af øen i Frederiksted på the Inn som er på Strand st. Alt form for logi på øen er ret dyrt. Selv Airbnb mulighederne. Men lige dette hotel var ret billigt. Og vi elskede det.

Vores hotel i Frederiksted

Det er dyrt, at være på St Croix. Men hvis du kan droppe alle de importerede varer, og sørge for kun at handle ind i de lokale markeder, som er hver onsdag og lørdag, så er det ok. Der er meget fokus på lokal mad, hvilket er super fedt.

Det lokale marked byder på en masse, jeg købte blandt andet krydderier med hjem.

Frederiksted

Vi slappede bare af hele den første uge i Frederiksted, og var bare på stranden der og så på Rainbow Beach om søndagen. Det var packed hele dagen – super populært sted.

Vi spiste tidligt morgenmad på vores altan hver morgen.  Frederiksted er egentlig ret smadret, men på en meget charmerende måde. Her er meget stille, men de lokale holder fast i at West is Best. Og strandene på den vestlige side er SMUKKE. Og vi snorklede endda med havpindsvine lige ved strandkanten.

Carambola

Den anden halvdel af vores rejse boede vi i et super fedt sted i Carambola Golf Course. Der lejede vi en lille Yaris, og brugte 2 dage på bare at køre hele øen rundt. Man kan også tage det offentlige, hvilket kun koster halvanden dollar for at køre fra den ene ende af øen til den anden.

Mad

Vi spiste ofte anden portion morgenmad på Pollys. Og så fik vi også mange lokale kødgryder med ris, og noget der hed breadfruit på Rose’s. Og vi fik også Johnny cakes på Mercedes Bar and Restaurant. Og spiste også på PaQuitos for lokale retter.

Noget af det bedste mad jeg fik på hele rejsen, var hos Rowdy Joes. Verdens bedste fish tacos! Her spiste vi frokost, og  HELL YEAH! Frisk grillet Mahi Mahi tacos og BBQ ribs og en Rum & Homemade Rootbeer! Just wow. Hvis du tager derhen, så prøv også lige Karrylam Empanadas!

Mahi Mahi tacos på Rowdy Joes
Udflugter på øen

Du kan se rigtig meget på den lille ø. Vi var blandt andet i regnskovsjunglen på den ene dag, hvor det regnede. Derfra besøgte vi også Old Sugar Mill Ruin.

Forladt hus i junglen

Og så kørte vi også op til Point Udall, som er helt ude i den østlige ende. Vi hikede til Isaacs Bay, som er hele køreturen derop værd.

Mit favoritsted var Cramers Bay. Der skal du køre ned af East 82 til Point Udall, så skal du stoppe ved Cramers Bay Beach. Wauw! Bare wauw!!

Vi tog også en hel dag med at sejle, hvor vi besøgte Buck Island Koral Reef for snorkling. Jeg har rejst og snorklet en del i mit liv, men korallerne her er vildt smukke. Ikke så meget liv dernede men store, smukke koraller.

Fordi vi boede ved Carambola Gold course, badede vi selvfølgelig også ved Carambola Strand. Det er en offentlig strand og er meget flot. Det er omringet af store bjerge og vandet er magisk.

I dette område tog vi også til Cane Bay Beach, som skulle have været en af de absolut bedste strande. Men jeg var altså ikke så imponeret. Men kører du en smule længere, kan du altså få verdens bedste fish tacoes hos Rowdy Joes, som omtalt ovenfor. Og så skal du tage til Off the Wall for at fange solnedgangen, mens du nyder en Rum Punch. Fantastisk.

Og sådan kunne jeg blive ved med at fortælle om St. Croix, men jeg lader de sidste billeder tale for sig selv.

Tjek Christels blog ud lige her, hvor hun skriver om musik, mad og mode samt at være mor.

FAKTA om St Croix:

St. Croix af de tre øer, der hører til de Amerikanske Jomfruøer. Columbus fandt dem i 1493. I 1733 købte danskerne øen og tjente mange penge på sukkerplantagerne. Men i 1917 solgte de den til USA sammen med resten af Vestindien for de berømte 25 mio dollars. Mange stednavne på øen er stadig danske, og mange af beboerne har danske navne. Veje kaldes “gader”, og en af hovedgaderne hedder Dronningens Gade.

Skriv et svar