Insidertips til Berlin med børn

Skal du til Berlin med ungerne og mangler de helt rigtige insider tips? Så læs Nina fra Berlinbabys guide til sommeraktiviteter i Berlin med børn.

Mine insidertips

Jeg har boet i Berlin nu i 5 år. Og efterhånden har jeg lært nogle rigtig gode steder for børn at kende i den store by. Først med min søsters datter på 7 år, og nu også med min 14 mdr gamle søn. Det er langt fra alt i hele byen, jeg kender til. Men da Mitte er mit hood, og her jeg bevæger mig mest med klapvognen, er det herfra, jeg har de bedste tips. Jeg kommer ikke ind på de almindelige steder som Zoo, Naturkundemuseum og kanalrundfart mm, for det kan du selv nemt finde. I stedet giver jeg tips til steder, du ikke finder i en almindelig guidebog.

Weinbergspark

Legepladser er der rigtig mange af i Berlin. Min favoritlegeplads er den berømte Weinbergsparks med gode legesteder for de små og større børn. I selve parken er nu også et vandplaske-sted, hvor børn kan lege i springvand. Om sommeren er der en udendørs cafe med livemusik lige ved siden af legepladsen, ved rosenhaven. Udover det ligger der en meget populær vaffelbar “Glücklich am park” og “Cafe Weinerei” lige ved siden af. “Foccaciariaet” er også super, hvis man er sulten efter italiensk mad.

Weinbergspark – den prisvindende legeplads med gynger, klatretårne, rutschebaner, trampoliner, fodboldbane, bordtennisborde og MASSER af sand. Den er meget større end det, du ser her på billedet.
Arkonaplatz

Her er også en god legeplads, og det er kun fem minutters gang fra Weinbergspark, hvis man vil teste to steder af på én gang. Her er også loppemarked om søndagen. Om fredagen er der et lækkert madmarked.

Strelitzerstrasse

Her er en lille skjult legeplads med vandplask til de små. Den ligger i den ende tættest på Invalidenstrasse. Der er også en større legeplads på samme gade cika 40 meter væk.

Leo og Jordan på opdagelse i “waterworld”. Super legeplads med springvand for små børn på Streiitzerstrasse i Mitte.
Sommerbad og udendørs pools i Berlin

Det er et hit for både børn og voksne, og der er masser af udendørs pools i Berlin. De er typisk i en park, så man kan ligge på græsset omgivet af smukke træer, når man ikke bader. De har omklædning, toiletter, kiosker med standard fast-food og is, legeplads, bordtennis og pool til både voksne og til børn, hvor der også er vandrutschebane. Der er også baby pool. Det koster omkring 5-6 euro at komme ind per person. Og der er naturligvis livvagter, der holder øje med de badende børn.

Monbijous park

Her er også en kæmpe legeplads, men jeg synes ikke, den er så speciel. Dog er Kinderbad, som er en udendørs pool lige ved siden af. Og så er der den skønneste udsigt over kanalen og Bodemuseum. Der er toiletter og cafe i nærheden, hvilket er ganske praktisk – omend toiletterne er knap så lækre!! Man må gerne have picnic med i parken, og der er et særligt område, hvis man vil grille.

Kinder sommerbad i Monbijous Park
Humbolthain Sommerbad og Flakturm

I Wedding, tæt på Gesundsbrunnen station, kan man både nyde Sommerbadet, men også den kæmpe park Humbolthain med det smukke view fra Flakturm. Denne park er anlagt ovenpå murbrokkerne efter WW2, hvor flaktårnet blev bygget. Det blev så bombet under krigen, men står der stadig, og man kan komme ind og se det. Tag varmt tøj med – også om sommeren, for det er koldt. Man skal købe billet og være der i god tid, da de guidede ture, som er eneste mulighed for at komme indenfor, hurtigt sælger ud.

Det var også her i Humbolthain, at de allersidste gadekampe i Berlin fandt sted mellem russiske og tyske soldater. Læs mere om Flakturm og andre spændende ture lige her.

Sommerbadet er åbent 9 – 19, men kom tidligt for at undgå MEGA lang kø. Når vi har været der 10, er der næsten ingen kø, men efter 12 er det crazy! Tip: tag evt mad og drikke med fra Biosupermarkedet ved Gesundsbrunnen. De har mange lækre ting.

Humbolthain Sommerbad
Kreutzberg Sommerbad

Det er det andet Sommerbad, jeg har prøvet og jeg er vild med det. Kan faktisk meget bedre lide det end Humbolthein, fordi der er mere plads, flere pools, god legeplads til børn og masser af omklædning og toiletter. Der er åbent 7 – 20.

Sommerbad Kreutzberg
Princessin Garten ved Moritzplatz

Pinsessehaven er en skøn hemmelig have for børn og voksne. Også i Kreutzberg Gå på opdagelse i planter og urter, som kan købes. Der er også en lille bogbørs. Af og til er der musik, udendørs bio og forskellige boder med mad. Rigtig hyggeligt sted.

Wassermuseum / Vandværksted, udendørs legeplads i Berlin-Wilmersdorf

I dette vandmuseum kan man lege med vand på alle mulige måder. Det er en interaktiv legeplads, hvor vand er i fokus. Man kan fx bygge sit eget lille skib, som man søsætter. Eller fylde spande med vand som man hejser op og slipper igen og meget andet. For børn under 10 år.

Lego World, Potsdamer Platz

Lego er bare cool og det her sted er et hit for børn og voksne. Der er byg-selv-lego stationer, racerbaner, hvor man kan teste sin egen legobil, lille biograf, mini-tivoli-rides og cafe. Super sted! Jeg fandt i sin tid ud af, at jeg sparede en del penge ved at betale og printe billet online … så tjek det lige inden I tager derhen.

Børnefarm med dyr / Jugendfarm Moritzhof

For enden af Mauerpark på Schwedter Strasse er der en have med nogle dyr, man kan kæle med. Det er ret sødt, men ikke så stort. Hvis man alligevel er til det store Loppemarked om søndagen i Mauerpark, kan man passende trille forbi denne børnefarm. 

Søer i Berlin

Der er masser af skønne søer, man kan bade i med “badeanstalt”, hvor man betaler entré. De er børnevenlige og der er altid omklædning og kiosk/cafeer. Mine favoritter er Strandbad Wansee, Plötzensee Fribad, Schlachtensee og Tegeler See Strand. Der er flere og jeg har ikke prøvet dem alle endnu. Der er entré til de fleste, hvis man vil til de steder der er gode for børn og ikke hoppe i søerne fra hvor som helst. Det er omkring €5-6 per pers.

Schoko-fabrik, Chokoladefabrik i Berlin Mitte

Her kan man nyde både vafler, pandekager og lave sin egen chokolade helt fra bunden med diverse fyld. Man skal bestille en plads på forhånd til “lav din egen chokolade”. Har ikke selv prøvet det, men stedet virker seriøst og hyggeligt. http://schoko-fabrik.com/berlin-mitte

Børnecaféer med indendørs legeplads
Das Spielzimmer i Prenzlauerberg. Bagest i Caféen er et større klatrerum for børn over 3 år. Jordan var ikke til at hive væk fra “boldbadet”.
Kiezkind

Helmholtsplats 1 i Prenzlauer Berg. Her er både legeplads inde og ude og er derfor super sted hvis mor og far vil nyde kaffe og kage, eller let frokost mens de små leger. http://www.mein-kiezkind.de/

Das Spielzimmer i Prenzlauerberg

En super cafe med stort klatrerum til børn over 3 år og andet legerum til børn under 2 år. Børn under 2 år har gratis entré mens de større børn betaler et par € for at komme ind. Godt sted at lege på en regnvejrsdag omend der nok er proppet- Das Spielzimmer

God ferie i fantastiske Berlin, og HUSK at have kontanter på lommen, da de fleste steder IKKE tager kreditkort. Ja, vi er ikke helt så fremme i skoene på betalingsfronten som hjemme i Danmark.

Skriv et svar