Oplevelser i København: Stella Polaris i august

Af Esme Emma Sutcu

Hvert år i august er der Stella Polaris i København. De seneste par år har det været i Frederiksberg Have, hvor der er stort, grønt og på en eller anden måde altid solskinsgaranti.

Jeg har troligt besøgt Stella Polaris med veninderne hvert år i 15 år, på nær med nogle få undtagelser. Men de sidste fem år har det været som mor med min datter og nogle venner og i år var ingen undtagelse, hvor det var Stella Polaris’ 20 års jubilæum. Stella Polaris er den mest ultimative måde at søndagschille på. Det er nu også verdens største, elektroniske, gratis festival. God musik, øl, dejlig tid på året, søde mennesker – en vidunderlig fornøjelse. Og det er kun blevet bedre med årene – selvom det er vokset noget så voldsomt. Og hvis man aldrig har prøvet det før, og ikke er forberedt, kan det virke pænt uoverskueligt. Jeg husker især mine to første år med min datter og vores venner, nøj, det var stramt. Lange køer til drikkevarer, folk der gik ind i en, farer overalt osv… Og det er ikke just opskriften på en afslappende søndag, vel? Så jeg har samlet mine erfaringer gennem årene sammen, så du kan forberede dig på at få den bedste eftermiddag.

Tæppe

For det første skal du huske et tæppe. Det er bare det vigtigste. Du kan også sidde i græsset, men der er bare et eller andet afskærmende med et tæppe og børn.

Toilet

Du og barnet skal tisse af hjemmefra. Og drik kun lidt af gangen, for om du vil det eller ej, så er toiletkøen lang. Og du skal gå en del for at komme derned, da de ikke lige er ved børneområdet.

Drikkevarer

Tag egen drikkedunk med, for sodavand og øl er dyrt!

Mad

Mad og generelt snacks er dyrt derinde. En burger koster 80-90 kr. Vi tager som regel derind efter vi har spist frokost, og så går vi igen kl 17 for at spise aftensmad derhjemme. Som snack har vi en frugtstang og nogle kiks og vindruer med. Vi har en regel med, at man kun må få én ting derinde: candyfloss, popcorn eller is. Og så er hun forberedt på, at hun kun får det.

Legeområde

Stella Kids er et kæmpe stort legeområde, med bla en hoppeborg, udfordringsbane, ansigtsmaling og forskellige krea shops. Her kan de løbe rundt og lege i timevis. Når de er lidt mindre, så skal man passe på, de ikke løber ned i åen, som der er lige ved siden af.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar