Samba og smuk natur i skønne Sydtyskland

Af Esme Emma Sutcu

Jeg har været i det Sydtyskland med sin datter på 5 år – nærmere bestemt delstaten Bayern. På trods af lave forventninger, så er det en af de rejser, der har givet både mor og datter de bedste ferieminder.

Sydtyskland

Hvem vidste, Sydtyskland var så grønt, smukt og vidunderligt? I hvert fald ikke jeg. Det er ikke just det område i verden, der popper op, når man søger efter flotte og eksotiske destinationer på nettet. Helt ærligt! Vi ville heller aldrig selv have overvejet at tage derned, hvis ikke det var fordi, vi blev inviteret af nogle tyske venner, der kommer fra Bayern-området. Derfor føler jeg mig forpligtet til at skrive denne rejseberetning fra en af de bedste rejseoplevelser, jeg endte med at få med min datter.

Fly

Vi fløj til Nurnberg fra København. Det tog cirka 3 timer med mellemlanding i Dusseldorf og kostede omkring 4000 tur/retur for os begge. Fra Nurnberg lufthavn tog vi toget til Nurnberg togstation, det tog et kvarter og kostede 3 euro. Børn kører gratis i Tyskland indtil de er 6 år. Derfra tog vi så toget i en time til byen Coburg, hvor vi skulle bo hos mine venner.

Coburg

I Coburg holder de hvert år en samba festival, som er den største i hele verden udover Brasiliens egen. Så tusindvis af kulørte mennesker valfarter til Coburg i den weekend, som normalt har 45.000 indbyggere. Og vi var der lige midt i den weekend! Min venindes far er borgmesteren i byen, så han havde sørget for VIP billetter til os. Virkelig lækkert.

Historie

Coburg er en super spændende by med rigtig meget historie. Det var engang et selvstændigt hertugdømme, og en af prinserne blev gift med den britiske Dronning Victoria. Og Martin Luther boede også i byen lige omkring reformationen. I år er netop 500-året for Martin Luther, hvilket var markeret overalt i byen. Mange af bygningerne i byen er i rænessancestil. Og når man er en historie- og arkitekturnørd, som jeg er, så bliver det til nogle meget fascinerende oplevelser i byen. Men det gik lidt ned af bakke for byen, da de blev nazi-centrum i 1920’erne. Og så var de den første tyske by, der udnævnte Adolf Hitler som æresborger. Det kan man godt mærke, de har det lidt stramt med i dag oppe i rådhuset. Min venindes far, som er borgmester, er naturligvis meget stolt af sin by, men blev lidt anstrengt, da han skulle fortælle deres nazistiske historie.

Oplevelser

Der er som sagt noget ret spændende arkitektur i byen. Men der er også en borg og en fort. Der kan man komme op til med et bimle-zug, som er et lille el-drevet tog, der kører op af de meget stejle bakker. Når man er deroppe, kan man se helt til Sydpolen, ifølge min datter. Der er virkelig en smuk udsigt, så der tilbragte vi flere timer. Og der er også en skøn bierbar, som man kan sidde og få en weissbier, mens man kigger langt ud i horisonten og nyder solen.

Beiersdorf

Hvis man tager bussen 10 minutter ud af Coburg, havner man i en lille by Beiersdorf, som også er en del af Coburg. Der er der en borg oppe på et meget højt bjerg. Og så er der en sø. Vi kørte derud og stod midt ud i de smukkeste marker så langt øjet rækker. Men vi kom aldrig op på det høje bjerg. Det blev vist lidt for optimistisk for os to bypiger.

Samba

Og så var der selve festivalen. Den varede fra fredag aften til søndag eftermiddag. Fredag regnede det desværre en del, men lørdag morgen var vejret i topform. Så på med sambaoutfittet og så var det ellers ud og danse. Min datters største interesse er dans og musik. Det har hun været fan af, siden hun var baby. Hun har gået til dans, siden hun var to år, så for hende var festivalen en kæmpe fest for hendes dancing feet.

Kærligst Esme Emma Sutcu

Skriv et svar