San Francisco med en teenager i familien

Ditte fra bloggen Ditte Pepper har været på road trip med sin mand og deres datter på 15 år. Her beretter hun om deres begivenhedsrige rejse ned ad den californiske kyst, med en guide til de steder de besøgte.

Road Trip

Jeg og min familie har været på en anderledes rejse. Nemlig en road trip fra San Francisco til Los Angeles i bil. Normalt tager denne tur seks timer. Men det tog dog os flere dage, fordi der var en del ting, vi ville se undervejs. Derfor har jeg skrevet en guide med alle vores pit stops.

Fly

Vi fløj fra København til San Francisco med SAS. Herfra kørte vi sydpå. Og så fra LA fløj vi hjem til København. Igen med SAS. Vi vælger altid SAS, fordi man jo opsparer bonuspoint, som man kan konvertere til andre rejser.

Første stop

Vi begyndte vores road trip i San Francisco. Det gav meget god mening for os at starte her. I San Francisco er der nemlig en restaurant, som vi ikke fik spist nok på, sidst vi var her. Så det skulle vi lige gøre først.

Vejret

Vi har været i San Francisco før, og hver gang bliver jeg overrasket over, hvor koldt der er. Vi snakker altså 20 grader i juli. Det er lige før, det er koldere end lille Danmark. Så det var på med de lange bukser og de lange ærmer. Det fungerede heldigvis fint for os.

San Francisco

Vi havde lejet en bil gennem Hertz, og så vidt jeg husker, så var det et ret godt tilbud. Ellers kan det godt betale sig af surfe lidt rundt efter andre biludlejningsfirmaer. Vi fik igen set en masse sights, som jeg synes er et must, når man er i San Francisco. Ellers skal du nyde atmosfæren i byen. Den er fantastisk på alle måder. Kulturelt, gastronomisk og shopping wise.

Fishermans Warf

Fishermans Warf er havnen med en masse restauranter og butikker. Her er også en del både, som man kan leje og sejle på tur. Og så håbe på, man er heldig og ser nogle hvaler. Fingers crossed. Til gengæld kan du være sikker på, at se sæler på Pier 39. De ligger nemlig og snakker og soler sig. Jeg synes dog, der med tiden er kommet færre sæler. Det er lidt nedtrykkende.

Cable Cars

Cable Cars på de stejle gader er crazy. Står du op i vognen, så skal du virkelig holde godt fast. På den populære station på Union Square er der næsten altid kø. Men det er ventetiden værd. Stationen Union Square ligger for enden af vejen. Når man kommer derned, så vil jeg anbefale, at man ikke går alt for langt til højre, for det område er knap så fedt. Ikke længere væk end til Carls Junior, sagde moren.

Golden Gate Bridge

Denne bro har været med i mange film. Det er du slet ikke i tvivl om, når du ser den. Du kan komme derop med den sædvanlige Hop On Hop Off med turen til Golden Gate Bridge. Do it! Alle pengene værd ,og man stopper på et særdeles godt selfie spot. Hvis du ikke er til sådan en turistet omgang, hvor man får set det hele, så er det altså godt at køre den lejede bil afsted til Golden Gate Bridge alligevel, fordi du bagefter kan køre ned til den virkelig snoede vej: Lombard Street.

Golden Gate kan være indhyldet i tåge, så det er nogle gange sur mås, da man ikke kan se så meget. Og så bliver man nødt til at tage turen senere på dagen. For se den, det skal man. Og tågen GÅR væk.

Bonusinfo: Det tager 3,5 år at male hele broen, derfor er der altid nogle i gang med at male, for den skal jo vedligeholdes.

Hop On Hop Off er faktisk en rigtig god ide, og man får set en masse. Der er flere forskellige ruter at vælge imellem, så det er bare at vælge den eller de ruter, der passer dig bedst.

Alcatraz

Alcatraz må du altså se. Bare husk at booke billetter i rigtig god tid, for ellers får du ingen, og det vil du fortryde.

Overnatning

Tre overnatninger havde vi i San Francisco. Vi boede på JW Marriott. Her har vi også boet de andre gange, vi har været her. Det ligger nemlig ret godt centralt. Og så kørte vi videre til næste stop, Monterey.

Highway 1

Vi tog Highway 1, som er den smukkeste kystvej ned langs Californien. Vi har simpelthen set så mange ting, at det var svært at graspe det i noget tid efter. Men når jeg kigger tilbage, så er det med et kæmpe smil og ønsker at tage en lignende tur ad Highway 1 igen en dag.

Kystvejen er fantastisk og en oplevelse i sig selv. Vi har kørt højt, lavt og hele tiden har der været en fantastisk udsigt.

Monterey

Se lige, hvad vi oplevede på vejen. Vi kørte gennem skyerne. IGENNEM skyerne. Sikke en oplevelse. Vi kunne ikke rigtig mærke skyerne, men man kunne fornemme en fugtig kulde, når man stak hænderne igennem det. OG det gjorde vi flere gange.

På vejen så vi søelefanter. Oh my God en oplevelse. Og vi så også pukkelhvaler. Havet var hele tiden på højre hånd. Vi kunne ude i vandet se hvalerne, så vi blev nødt til at kaste bilen ind til siden og bare nyde synet af tre pukkelhvaler, der legede. De blev så til fire pukkelhvaler, og de legede lige foran os. Det var den vildeste oplevelse, og jeg er ikke bleg for at indrømme, at jeg måske fældede et par taknemmelighedstårer. Hvor heldige var vi lige..?

Overnatning

Vi havde en enkelt overnatning i Monterey. Det var på Portola Hotel and Spa. Som egentlig var et pudsigt sted. Poolen lå på den anden side af gågaden. Lobbyen er kæmpe og var i gang med at blive renoveret. Så det gætter jeg på, de er færdige med nu.

Mad

Monterey er en fantastisk lille by med mange fisk- og skaldyrsrestauranter. Vi var alle tre lidt hangry, da vi ankom der omkring kl 20. Vi havde ikke rigtigt spist noget, og gik og snerrede lidt af hinanden. Så vi gik på en vilkårlig restaurant, for nu var det nok og vores tjener havde den dybeste stemme, vi nogensinde havde hørt. Dybere end Barry White. Samtidig opførte han sig, som om han var med i stumfilm. Vi grinede og glemte, at vi var småsure. Jeg kan ikke huske hvad restauranten hedder, men maden var, så vidt jeg husker, decent.

Vi så ikke meget i Monterey, men det bedste ved denne lille by er, at en ret kendt serie optages herfra. Har du set HBO serien Big Little Lies? Den er optaget lige i denne by. Fantastisk serie. Se den!! Har man været her, kan man sagtens genkende en masse, når man ser serien.

Bixby Bridge er en kendt bro i nærheden, som jeg ikke fik taget billede af. Det er en kultbro, og den har du med garanti set i tv eller i biffen. Prøv at Google broen, og du vil se, hvad jeg mener. Broen er under renovation pt, så man kan ikke køre på den.

Men vi skulle videre. Til Santa Barbara.

Santa Barbara og Santa Monica

Vi kan på det her tidspunkt godt mærke, at vi bare skal videre til LA. Det kan kun gå for langsomt med at komme ud af Santa Barbara og Santa Monica. VI VIL TIL LA NU!!

Det eneste, jeg husker fra denne by, er, en lugage boy, som min datter syntes var cute. Og så at der var ret lang vej til den italienske restaurant, som conciergen havde lokket os ud i.

Til gengæld boede vi ikke ret langt fra stranden, som det kan ses på disse billeder.

Men så skulle vi afsted igen – LA here we come!

Los Angeles

Min datter og jeg tudede af glæde, da vi så skiltet på billedet og kørte under det. Nu er vi her! Endelig. Vi er i freaking LA. Det tog ca. 1 1/2 time, før vi ramte vores hotel i West Hollywood. Hollywood, fik du det med? Vi er i Hollywood.

Hotel

Vi boede i første omgang på Hotel Mondrian. Et fantastisk hotel, men ikke særlig børnevenligt. Det er et hipt og smart hotel. Der bliver optaget film og diverse tv shows her. Det er helt klart for rige, unge, festglade mennesker, der gerne vil ses.

Min datter og jeg var de eneste af hunkøn, der ikke havde stilletter på. Vi mindede mest af alt om typiske rednecks, som man ser i tv. Så vi måtte lige lave et kostumeskift, så vi kunne blende ind.

Hotellet er fantastisk. Det er smukt og hvidt indrettet, og så er der høj housemusik udenfor hele tiden. Ingen skygge nogen steder, men en god bar. Børn har ikke adgang til poolen efter 20, og alle andre skal vise ID og hotelnøgle til de brede security.

Hotellet kan klart anbefales, hvis du kommer med store børn, der gider høj musik og kigge på lækre kvinder og mænd.

Hotellet ligger også rimelig centralt for den del af byen. Ellers SKAL man have adgang til bil.

Vi havde også en overtnatning på et andet hotel, Beverly Hills Plaza. Dette hotel er nærmest taget ud af en film med Audrey Hepburn. Der en pool i midten, og så er hotellet nærmest i bygget etager med svalegange rundt om poolen. Det er et spøgelseshotel for gamle filmstjerner, som knap nok kan gå og bliver kørt rundt i kørestole og ryger cigaretter af etui. Du kan helt sikkert genkende en enkelt eller to.

Så hvis man er til gammel luksus og uhygge, så er det er godt hotel. Det sidste er jeg helt klart ikke til. Det var ret creepy. Til gengæld har de den smukkeste reception med de smukkeste blomster og friske blomster kan jeg ikke stå for.

Sightseeing

Når man er i Lalaland så er der mange ting at se og gøre. Denne by er rigtig stor og har meget at byde på. Her er for at nævne nogle af de helt store:

The Hollywood Sign. Hollywood Walk Of Fame. TCL Chinese Theater. Som faktisk er en biograf. Det er ofte herfra, der vises store premierefilm med rød løber. Foran teateret er der fod- og håndaftryk i massevis. Universal Studios. Oh my God, der er nogle rides der. Fx The Walking Dead. Og så er der Rodeo Drive med alle de dyre butikker. Der var dog ikke ret mange mennesker på gaden. Til gengæld var der nogle gode malls i nærheden.

Kan road trip med børn anbefales?

Ja, sgu! Det er det fedeste. Det kan helt klart gøres med både små og mindre børn, og især med teenagere. Det kan naturligvis gøre på forskellige måder. Og det kan også starte forskellige steder. Jeg ville anbefale, at du starter nordpå og kører nedad. For så har du hele tiden vandet på højre hånd og kan lige smide bilen ind til siden, hvis der skal parkeres.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar