Magisk kærestetur til Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjøbad
Ystad Saltsjøbad

Camilla fra Camamamilla har har været på kærestetur til Ystad Saltsjöbad i Sverige. Det var et ophold, som de havde glædet sig længe til at tage på. Her er deres anmeldelse af det romantiske hotel.

Med masser af afslapning, forkælelse og tosomhed nød vi et døgn uden børn, for første gang i mere end et år. Om det var tiltrængt? En million gange JA! Var det så lige så fantastisk, som vi havde håbet på? En milliard gange JA, og mere til.

Ystad Saltsjöbad
Ystad Saltsjöbad har den smukkeste beliggenhed lige ved vandet – og hotellet tager sig virkelig smukt ud, i sær når man ser det ude fra badebroen. Pssst – den der store terrasse, aller øverst oppe, den tilhørte os. Et lille døgns tid i hvert fald.

Transport

For os der bor i Vestjylland, er der en virkelig lang transporttid. Vi havde valgt at køre selv, og det betød altså lidt over fire timers transport hver vej. Altså i alt 8 timers kørsel for et ophold på under et døgn. Konklusionen på vej hjem i bilen blev, at næste gang måtte vi bare tage to nætter i stedet. For der bliver helt sikkert en næste gang.

Overnatning

Vi havde en overnatning i deres aller bedste værelse, The Grand Suite, adgang til spa på både ankomst- og afrejsedag, treretters middag i restauranten Port om aftenen, samt stor morgenbuffet. Prisen for sådan en pakke ligger på omkring 5500 kr. for to personer. Må nok indrømme, at havde vi selv skulle betale hele opholdet, havde vi nok valgt et af de lidt billigere værelser, da det er virkelig mange penge, at brænde af på et enkelt døgn.

Jeg vil starte med, at rose personalet på Ystad Saltsjöbad. Både i receptionen, spaen og restauranten blev vi mødt af lutter smilende, hjælpsomme og imødekommende mennesker. Selv dem, man passerede på gangene, hilste med et smil. Den slags giver point i min bog, og det bidrog virkelig til, at skabe en varm og hjemlig atmosfære.

Vores værelse var simpelthen så fantastisk. Eller værelse er nok ikke den rette betegnelse, når der faktisk er tale om en suite, der er dobbelt så stor som vores første fælles lejlighed. Det var indrettet i bedste romantiske, svenske stil med et maritimt tema. Vi tilbragte ikke så meget af vores vågne tid der, men vi fik til gengæld næsten 11 timers uafbrudt nattesøvn i den store, bløde seng. Og bare det, var næsten hele køreturen værd.

Spaen

Vi hoppede hurtigt i badetøjet og havde store, vamsede morgenkåber og badetøfler på. Og så afsted mod den berømte spa, som var i ligeså luksuriøs stil som resten af hotellet.

Jeg var lidt skuffet over spaen i første omgang, da jeg havde forventet et større udvalg af forskellige typer bade og saunaer. Men de ting, der er der, er så virkelig lækre. Især var vi begejstrede for de udendørs varme bassiner, hvor vi kunne sidde og nyde havudsigten, mærke den kølige, friske luft, mens vi blev varmet helt igennem. Der tilbragte vi faktisk det meste af tiden. At have tid og ro til, at få snakket og bare være tilstede sammen, uden afbrydelser, uden at der stilles krav, bare os to. Det skabte Ystad Saltsjöbad altså de perfekte rammer for.

The Creek Experience

Det første vi gjorde, da vi kom til spaen, var at booke en tid til The Creek Experience til næste formiddag. Det er en selvstændig spaafdeling, der kan tilkøbes adgang til. Og der var så alt det, som jeg havde savnet lidt dagen før. Prisen er lidt pebret, 695 kr., men for den sum får man altså også en to timers lækker og eksklusiv oplevelse. Der er kun få gæster af gangen, vi var seks i alt, og man har sin egen personlige værtinde, der guider en igennem de forskellige elementer af behandlingen. Jeg kan nævne nogle af de skønne ting, vi prøvede: Dampbad, fodbad i de smukkeste guldkar med salt fra Det Døde hav, Tyrkisk hamam og kropsbehandling med Marrokansk ler. Hele afdelingen er smuk, gennemført og luksuriøs, og man føler sig henført til en anden, magisk verden, fra det sekund man træder ind af døren. En spaoplevelse i verdensklasse!

Badebroen

Men min favoritdel var helt sikkert at gå en tur ud på den lange badebro, nyde synet af det dekadente hotel og den smukkeste solnedgang. Og så hoppede vi i vandet begge to. GYS! Jeg er ikke lige vinterbader-typen i det daglige, men hold nu op, hvor var det en fed følelse, at mærke det kolde havvand omslutte kroppen. Prøv det! Og efter sådan en dukkert, så føltes det endnu mere lækkert at lade sig glide ned i det varme vand igen. Faktisk var jeg i havet to gange – anden gang ved mørkets frembrud. Jeg havde nemlig lovet mig selv, at jeg ville prøve, at bade nøgen i havet. Og jeg gjorde det!

Havde vi haft mere end en enkelt dag til rådighed, så ville vi nok også have gået en lang tur langs vandet. Men det blev der desværre ikke tid til i denne omgang.

Mad

Om aftenen klædte vi os pænt på og gik til middag i Restaurant Port. Efter tre lækre retter, et par glas alkohol og lidt mere kiggen-hinanden-i-øjnene, gik vi mætte, glade og trætte op i suiten igen. Vi begravede os i de mange fluffy puder og tunge dyner, og så sov vi. Og bare fordi, at det var så fan-fucking-tastisk, så nævner jeg det lige igen: Vi sov i næsten 11 timer. Uforstyrret. Luksus på den der måde, som kun forældre forstår sig på.

Næste morgen vågnede vi op til den mest fantastiske solopgang, som vi kunne nyde fra vores terrasse.

Morgenbuffeten var virkelig lækker og rummede alt, hvad hjertet kan begære. Toppoint herfra. Især den del med frisklavede, tykke, bløde vafler og sprøde croissanter vandt mit morgenmadshjerte.

Bonusinfo

Du må endelig ikke snyde dig selv for en tur op på førstesalen, hvor man finder både en bar og hele to fantastiske rum, der er indrettet til afslapning. Det ene med udsigt over havet, det andet med dæmpet belysning og ild i pejsen. Begge rum fyldt op med store, bløde dobbeltsenge, der indbyder til en lille lur, at begrave næsen i en god bog eller (som os) bare ligge og “flette tæer” og sippe mojitos.

Skal man tage derhen?

Ystad Saltsjöbad får vores varmeste anbefalinger. Den perfekte gave til kæresten. Men jeg vil anbefale, at du booker minimum to nætter. Så er der virkelig tid til at nyde det ekstragavente smukke sted og komme helt ned i gear.

Skriv et svar