Familieaktivitet i København: Ku.be

Min datter på 5 år elsker Ku.Be og kan tilbringe timer derinde.

Esme Emma Sutcu

Jeg har været i KU.BE på Frederiksberg med min 5-årige datter et utal af gange. Vi elsker det sted, der er spændende og udfordrende for unger.

Bjergbestigning på Frederiksberg

KU.BE er et relativt nyt sted for børn på Frederiksberg, og er en forkortelse af Kultur og Bevægelse. Der er en masse gode kulturelle arrangementer derinde for voksne, men så er der også legefaciliteter for børn, som er rigtig gode.

Det er gratis og tilbyder på sin egen simple måde timevis af leg til de små. Her kan de gå på opdagelse og udforske balance, højder og klatreevner.

Vi har været der  mange gange, og især i weekenderne er det en god måde at lave legeaftaler på med børnehavekammeraterne. Mens børnene leger, kan de voksne nyde kaffe i cafeen.

Bjerget

Der er som sagt ikke mange forskellige aktiviteter derinde. Men de få der er der, er hele vejen gennemførte. Først og fremmest er der bjerget. Der kan man både klatre op på stenene eller bruge rebet til at komme op. Og når man har okset og bakset med det og nået toppen, kan man så rutsje ned. PÅ numsen, ryggen eller maven.

Rutsjebane

Så kan man også gå op af trapperne til 1. sal. Derfra kan man hoppe i rutsjebanen for at lande på de bløde madrasser. Nøj, der bliver taget mange skridt på trapperne på sådan en dag.

De to aktiviteter er de største derude. Udover dem er der også nogle andre mindre legeinstallationer, bland andet en trampolin (øverst billede) og mindre legeområder, som børnene kan falde lidt ned i gear i. Hvilket godt kan være nødvendigt, når der nu bliver brændt så meget krudt af.

Caféen

Caféen tilbyder både mad, kaffe og sodavand. Filterkaffe koster kun 20 kroner, men madretterne er lidt dyre, synes jeg. Det kan i hvert fald løbe op hvis to voksne og fire børn skal have mad. Derfor er det også bare super fedt, man kan tage eget mad med. Som du også kan se, er der ret proppet især i weekenderne. Men så er der bare rigtig mange børn, dit barn kan lege med.

Info

KU.BE vil gerne:

  • Udvikle børns bevægelsesglæde.
  • Styrke børns motorik og kropsbevidsthed, herunder egen formåen og begrænsninger.
  • Styrke børns sanser – både syn, hørelse, føle og balance.
  • Udvikle børns relationskompetencer: Hvordan aflæser jeg, hvor andres grænser går? Hvordan genkender jeg mine egne? Og hvordan tager jeg hensyn til andre?

Adresse

Dirch Passers Allé 4
2000 Frederiksberg

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar