Texas med en 1-årig

Mira fra Momsterkontoret har været i Texas over ti gange. Senest var hun afsted med sin mand og deres søn på et år. Her er hendes rejseberetning fra den store og fantastiske stat i det amerikanske syd.

Jeg var i Houston, Texas henover jul og nytår med min mand, som oprindeligt kommer derfra, og vores 1-årige søn. Jeg har været i Houston rigtig mange gange før. Bare mig og min mand. Men denne gang var det helt anderledes. Jeg var meget spændt forinden rejsen, da vi jo plejer at rejse ud fra vores præmisser. Og denne gang var det komplet anderledes.

Stort set hele min mands familie skulle møde vores søn for første gang. De var meget begejstrede og ekstremt venlige. Southern hospitality er en væsentlig ting af oplevelsen i Texas og kan virke meget overvældende i starten.

Fly

Vi fløj fra København til Houston med mellemlanding i Frankfurt. Det var med Lufthansa, og vi havde fået dem super billigt! Lige under 7000 kr for os alle tre. Men det var faktisk kun min mand og jeg, der købte billet, for min søn rejste med gratis. I flyet havde vi bestilt en bassinet på forhånd, så han kunne ligge i den og sove. Han nåede at tage to lure under den 11-timers lange rejse fra Frankfurt. Det var dejligt.

Overnatning

Vi boede hos min mands søster i Houston. De har et stort hus med hjemmebiograf og vi fik eget badeværelse med stort badekar, som vores søn elskede. Men der er rigtig mange gode muligheder for at bo på hotel i Houston, som både er børne- og budgetvenlige. Her kan vi bl.a. anbefale Best WesternLa Quinta Inn & Suites og Country Inn & Suites, men generelt er de fleste hotelkæder ganske fine og med fornuftige priser.

Mad

I Texas spiser de rigtig meget mexicansk mad. Når det er fusioneret med texanske madtraditioner kaldes det TexMex. Deres råvarer er i særklasse – vi snakker om avokado, der er så lækker, moden og cremet, at den bliver til den lækreste guacamole bare at kigge på den! Vores søn var vild med det!

Vi har spist på Juanitas og Chuy’s mange gange. De er begge mexicanske, og har også gode margeritas for de voksne. Der er ofte mange andre børn på de mexicanske restauranter, så det bliver altid en meget sjov night out med børn.

Texas er også kendt for deres stolte barbecue-traditioner, hvilket helt sikkert også er værd at prøve. Vi spiste barbecue fra True Bark BBQ flere gange. De har virkelig de bedste spareribs og sliders, og så laver de selv barbecue-saucen helt fra bunden. Kan varmt anbefales!

Et helt fantastisk sted at spise er Onion Creek og Cedar Creek. Det er lidt hipster-agtigt, men det er super godt til børn. Især om dagen. Om aftenen går der lidt bar i den, men det er stadig super hyggeligt for familier, og har en europæisk vibe over sig. Der er både indendørs og udendørs servering. Så der er mulighed for at trille klapvognen ind.
Bonusinfo: Min mand tog mig med på Cedar Creek på vores første date – så også et rigtig hyggeligt sted, hvis man har mulighed for at få en par-aften uden børn.

Oplevelser

Hvis du er der under julen, så er der et område, du kan køre rundt i og se på en masse fantastisk juleudsmykning. I min mands familie er der tradition for at børnene hopper i nattøj og sætter sig i bilen og kører rundt i nabolaget for at se en masse veldt og overdrevet lys. Super hyggeligt.

Da det var vores søns første jul, skulle vi selvfølgelig også forbi storcentret og møde Santa Claus himself. Der var en laaang kø af børn, som havde fået deres fine tøj på, når nu de skulle have taget billede med julemanden. Det så ud til at være en stor oplevelse for de fleste børn, men ud fra vores søns ansigtsudtryk at dømme, tror jeg ikke umiddelbart, han synes, det var et hit…

Nasa Space Center har jeg været i rigtig mange gange. Første gang var da jeg var 7 år. Her rørte jeg ved en månesten, hvilket var en kæmpe oplevelse. Så det sted er ideelt til børn fra skolealderen.

Zoologisk Have i downtown Houston er en rigtig fed oplevelse for børn. Der er kæmpe stort samtidig med den er rigtig hyggelig. Den er omgivet af parker, så man kan lave picnic og spise derinde. Der er også springvand i parken, og om sommeren, når der er 40 grader, er dette en dejlig og kølig oplevelse.

Vi brugte meget tid på mange forskellige legepladser i Houston. Man kører meget rundt i Texas, så man kører også ud til legepladser. Her er en liste over nogle af de parker med legeplads og borde/bænke, som Houston har at byde på.

Og så er der den store trampolinpark i Houston. Her er der tonsvis af aktiviteter for børn i alle aldre. Det kan anbefales.

Bowling er kæmpe stort i USA. Så vi tog selvfølgelig ud at bowle. Der er mange steder, der er familieorienterede hvor børn er mere end velkomne. Vi var dette sted en eftermiddag, fire voksne og to børn. Vi fik side-bumpers på, så børnene også kunne være med. Der er stort og meget god plads. Så man behøver heller ikke bestille tid.

Bonus

Flyveturen var rigtig nem og min søn flirtede med stewardesserne. Men du skal være opmærksom på jetlag! Nøj, det er en dræber. I USA tog det min søn et par dage at vænne sig til tidsforskellen. Vi kunne mest mærke det på hans appetit, der gjorde han blev sulten på skæve tider. Heldigvis ammer jeg stadig, så når han vågnede midt om natten, fik han bryst. Da vi kom hjem til København, ramte det ham rigtig hårdt! Det tog ham tre uger at komme tilbage til normal rytme. Så vær opmærksom på jetlag og forbered eventuelt forinden med at rykke søvn-tiderne.

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar