Kærestetur til Budapest

Hvis du søger inspiration til en romantisk kærestetur – uden børnene – så skal du endelig læse med her. Maria fra Slinkypiinky har været i Budapest, som i den grad står i romantikkens tegn, og skrevet dette dejlige indlæg, hvor hun deler ud af sine guldkorn fra byen.

Budapest er en vanvittig smuk by. Alle steder man kigger er autentiske og fine. De kan virkelig noget med stemning i Budapest – der er fuld gas med lyskæder, levende blomster og vintage-stemning. Det er som, at nogen har besluttet, at stilen og interiøret på samtlige restauranter og caféer i byen skal være lavet af gamle brædder med afskallet maling, metal loppestole og funky kunst på væggene.

Fly

Vi kom afsted tur/retur for 1200 kr. Og det var kun fordi, vi valgte at tjekke vores bagage ind – ellers havde det kun kostet 800 kr!

Overnatning

Vi boede centralt i byen på Hotel Bastion. Det var ok. Ikke de fire stjerner værd, men beliggenheden var god.

Mad

Det er meget budgetvenlig at spise i Budapest. Og faktisk billigere end i Prag. En tur på restaurant blev ofte omkring 300 kr – og det var både drinks, øl og mad.

Alt dette til kun 70 kr

Seværdigheder

Mit favorit område i byen er det jødiske kvarter. Her finder du den fine passage, hvor der er et væld af barer og små restauranter. Vi spiste tapas med dér. Der er meget stemningsfyldt og hyggeligt, uanset om det er dag eller aften.

Et besøg på Mazel Tov er også anbefalelsesværdigt! Stor smuk bygning med glasloft, smukt bygget og overvældende lækkert udvalg af desserter og drinks. Vi fik det du ser herunder og lidt til, namme nam. Det blev ikke mange Hufs, højest 240 danske kr, det var alle pengene værd!

Når du har spist og drukket, er der også nogle ting der kan besøges. Om man har en guide til Budapest eller ej, vil man få meget ud af blot at gå ud i byen. Vi sprang de klassiske bygningsværker over, som fx Parlament bygningen og de andre turist magneter. Og så gik vi bare ud i byen. Det synes jeg, giver en lidt mere autentisk stemning, og der er SÅ meget at blive fascineret af!

Der findes mange søde, sjove og finurlige statuer i byen, fx Den tykke politimand og Den lille Prinsesse. Noget jeg gerne vil anbefale, hvis man har mod på et kulturelt indslag er The hospital in the Rock, eller Det skjulte hospital du finder info her. Her besøger man det gamle hospital der gemte sig i en klippe på Buda-siden. Her blev alle behandlet, uanset rang og nationalitet under krigen. Et fascinerende sted, og de mange voksdukker der er sat ind giver lige noget ekstra til stemningen. Man måtte ikke tage billeder, så I må tage mine ord for gode varer;-) Det koster 4000 huf at komme ind (omkring 100kr), men vi fik to for éns pris, da jeg er socialpædagog. Billetsælgeren ville meget gerne sælge os nogle billetter med rabat, og min var altså gratis. Alle lærere eller andet fagpersonale i dén dur kommer gratis ind. En glædelig overraskelse, det stod ikke i nogen af de guide til Budapest, jeg havde fundet.

Et andet indslag i den kulturelle ende er Sko ved Donau floden. En installation af en masse sko støbt i jern, til minde om de 3500 mennesker der blev skudt og skubbet i floden under krigen. Voksne som børn.

Alvorlige emner, men det var dejligt, at de er så integreret i byen, så man kan komme hurtigt fra attraktion til øl-pause, at det er til at holde ud.

Spa

Noget af det Budapest er meget kendt for, er deres spa-bade. Det skulle vi bare besøge. Og vi valgte det allermest berømte af dem alle, nemlig Gellert Spa.

Den varme pool udendørs var vidunderlig, og klart det bedste ved stedet – især det kolde og triste vejr taget i betragtning. Det var helt perfekt at sidde og dampe i det varme vand i kulden! (HUSK badetøfler/klip klappere – det var vildt koldt på fødderne at gå den lange vej op, brrr…!).

Vi boede tæt på, så det tog ikke mere end et kvarters tid at gå derhen. Desværre levede det på ingen måde op til forventningerne! Det har uden tvivl været overvældende engang, men det er meget slidt og ikke vedligeholdt, og ærlig talt lugtede der lidt af tis..! Næste gang jeg besøger byen, vil jeg helt sikkert vælge et af de andre bade, der findes mange i byen.

Skriv et svar