Ferie i Danmark: Kattegatcentret

Er du også en af dem, der ikke skal flyve til fjerne himmelstrøg i år? Så skal du overveje at tage en tur i Kattegatcentret i Grenå. Du kan læse med lige her, hvordan det gik, da Nanna fra Superprinsessen og hendes familie besøgte det store akvarie i Jylland.

Vi var afsted en lørdag, hvilket er en perfekt dag at besøge diverse seværdigheder på, da det ofte er rejsedag for rigtig mange turister i Grenå-området. Der var ikke ret mange mennesker den dag, hvilket gav os rig mulighed for at studere alle akvarierne.

Ved hvert akvarium kan man læse om de forskellige fisk/dyr og dermed blive meget klogere. Selvfølgelig var det hajerne i det store akvarium, der fik mest opmærksomhed. Men også den udendørs fodring af de tre sæler faldt, på trods af kulde, meget i børnenes smag. Dyrepasserne var rigtig gode til at forklare og gav sig tid til at svare på spørgsmål bagefter.

På et tidspunkt spottede min 6-årige en dyrepasser, der fodrede i et af akvarierne. Hun spurgte ham, hvad det var, han fodrede med. Og sådan snakkede de et stykke tid. Til sidst spurgte hun, om han godt kunne tage den søstjerne, der sad på væggen op i hånden. Det kunne han, så han fangede den og lod endda min datter røre ved den ganske forsigtigt. Dejlig oplevelse.

Adresse

Færgevej 4
8500 Grenå

Pris

0-3 år: Gratis
3-11 år: 90 kr
11-99 : 165 kr

Åbningstider

Der er åbent 10-16 man-søn hele året.

Kattegatcentret info

Kattegatcentret åbnede i 1993 og har siden haft over 6 mio. besøgende. Her bliver du klogere på livet i havet. Der er et hav af historier, som vil bide sig fast for altid. Med både humor og hjerte skaber vi oplevelser, som spreder sig som ringe i vandet. Når du bliver klogere på havet, vil du nemlig passe bedre på havmiljøet. Kattegatcentret har lige vundet prisen for Nordens bedste akvarium.

Skriv et svar