Listen: 8 gratis oplevelser i Berlin

I sommeren 2017 var min datter på 5 år og jeg i Berlin. Byen byder på mange oplevelser, så dagene forsvinder hurtigt. Og det gør pengene også. Men jeg har alligevel samlet nogle forskellige oplevelser, som alle er ganske gratis.

1. Holzmarkt

Dette område minder lidt om Christiania, hvad angår omgivelserne og arkitekturen. Når du først kommer ind i området, kan du se, at bygningerne er sådan lidt skur-agtige og malet i mange forskellige farver. Det er ret charmerende og anderledes end andre steder. Stemningen er super chill og det hele foregår udendørs. Vi fik pizza og øl der en aften med vores venner, som har en lille dreng. Der er gode legeområder, så mens børnene legede, nød vi aftensol og øl ved vandet. Så hyggeligt og ren afslapning. Om sommeren er der en del aktiviteter for børn samt koncerter.

2. Himmelbeet

Det her sted er så fantastisk, at jeg ville ønske, vi i Danmark havde noget lignende. Det er en slags kolonihave, som er åben for alle. Du kan komme og vande blomster og planter, og så kan du også købe frugten eller grøntsagerne fra dem. Som du selv plukker eller graver op. Sådan en god ide og en dejlig fornemmelse af et grønt fællesskab midt inde i byen. Du kan også bare nøjes med at drikke en kaffe i de dejlige grønne omgivelser, hvis du har lyst.

3. Victoria Park

Jeg troede næsten ikke på det, da jeg hørte, at der midt inde i Berlin er et vandfald! Det var da lidt for utroligt til at være sandt. Måske det blot var en bæk på nogle sten. var sikker på. Men nej, der er sgu et helt ægte vandfald midt inde i Victoria Park, som strækker sig ret langt op. Nede i bunden kan man soppe i vandet. Og inden jeg så mig om, havde min datter taget alt tøjet af og hoppet i vandet. I denne park er der også en bakke, som er Berlins allerhøjeste punkt. Et lille mini-bjerg midt inde i storbyen.

4. Berlinmuren

Dette er en af de største turistattraktioner i Berlin. Levnet fra dengang Berlin var delt mellem øst og vest, som i dag blot er et historisk minde. Jeg husker, da muren faldt og hvor stor en europæisk begivenhed det var. At besøge denne seværdighed giver også mulighed for at indvie dit barn i “gamle dage”, hvor der herskede mere uro end i dag, hvor der heldigvis ikke længere er verdenskrige. Det er gratis at se det og være der. Mens du er der, kan du også se Check Point Charlie, som var derfra man trådte ind fra øst til vest. Her står amerikanske vagter iklædt old school militæruniform for turisterne. Men det koster penge at tage billeder med dem, hvis du ønsker at gå all in på din turisthed.

5. Vintagekjoler

Noget af det sjoveste, vi oplevede, var, da vi gik ind i en gigantisk vintageshop med rigtig mange sparkling dresses. Og både min datter og jeg elsker glitter, guld og glamour. Så vi skulle helt klart prøve nogle forskellige kjoler. Det tog en times tid og det var fantastisk. Jeg ved ik helt hvordan butikspersonalet har det med man kun prøver og så går ud. Men jeg endte også med at købe en kjole, så tænker det var ok, vi legede dress up derinde så længe.

6. AquaDome og Sealife Berlin

Aquadom er Berlins store akvarium med hajer, blæksprutter, søstjerner, klovnefisk og tusindvis af andre fisk. Det er en kæmpestor cylinderformet tank, hvor man kan køre i elevator op gennem tanken og se 1.500 forskellige tropiske fisk svømme rundt om én. Men du behøver sket ikke ind og betale for at se de smukke fisk. Du kan også se AquaDom udefra helt gratis. Den ligger nemlig i lobbyen på hotel Radisson Blue. Så sæt dig ind og køb en kom kaffe mens dit barn nyder synet. Spandauer Strasse 3 ved Alexanderplatz i Mitte.

7. Legepladser

Der er utallige legepladser i den store by. Og de er ikke gemt væk som i København. Nej, de er midt i det hele og rigtig store. De er ofte forbundet med grønne områder, så hele familien kan tage derind og sidde i græsset, mens børnene leger. Der er altid rigtig mange børn. Og da Berlin er ret international er der masser af muligheder for at møde andre der er på ferie og man på den måde kan skabe små venskaber og aftaler om at mødes igen dagen efter. Nogle af legepladserne har også swimmingpools, men de koster få euro at hoppe i. Hvis du klikke på overskriften, kan du se, hvor alle legepladserne er og hvad der er af muligheder på dem.

8. Lange gåture

Noget der også er helt gratis er bare at gå lange ture rundt i byen. Der er så mange ting at se og nyde, så man sagtens kan bruge timer på det. På et tidspunkt mens vi gik, kom vi forbi en park, hvor en fritidsinstitution havde gang i en lille cykelkonkurrence. Så enkeltvis skulle de vise tricks på en cykel, mens alle andre sad omkring og klappede. Pludselig var vi en del af den gruppe og hujede og heppede på de forskellige. Sindssyg sjov oplevelse blandt de lokale tyskere. Og så er der også de store pladser som Alexanderplatz fx, der er store og fyldt med mennesker.

Skriv et svar