Miniverset er en eventyrlig verden af naturvidenskab for de yngste

Momsterkontoret med Mira og Esme og deres to børn

Miniverset er Experimentariums nye legeunivers, hvor du sammen med dine yngste kan lege og udforske flere forskellige naturvidenskabelige læringslege. Momsterkontoret var afsted med ungerne i Store Bededagsferien og selvom Miniversets aldersgrænser er 1-5 år, så blev den 6-årige med-tester absolut ikke skuffet. Faktisk var der børn derinde, der var endnu ældre.

Miniverset er placeret nede i stue-etagen i det nye topmoderne istandsatte Experimentarium. Aktiviteterne er dejlige og passer til mange forskellige aldersgrænser, hvilket er super praktisk hvis man har flere børn, med større aldersspredning.

Transport

Experimentarium ligger lidt uden for København. Du kan sagtens cykle derud med ungerne i det gode vejr, der kommer os imøde. Men du også kan køre derud i bil. Der er bare begrænsede parkeringspladser. Vi tog bussen 1A, som stopper et par minutters gå-gang derfra.

Pris

Børn under 3 år er gratis i Experimentarium. Men fra 3 til 11 år er det 115 kr, og ældre end det skal betale 195 kr. Så en familie med to voksne og to børn skal betale 620 kr. Det er faktisk ret pricy, synes vi. Men så kan man købe årskort og spare virkelig mange penge! Der koster det 1370 kroner for to voksne og et barn – blot en anelse mere end dobbelt så meget som et enkelt besøg. Så besøger du Experimentariet mere end to gange om året, er de penge tjent ind.

Garderoben er dog gratis, hvilket er rigtig rart, da man gerne vil af med alt overtøjet og tasker et sikkert sted.

Miniverset

Miniverset er det nye legeområde i Experimentarium, som er for de mindste. Det er et legeunivers hvor de yngste børn kan lege og udforske en eventyrlig verden af naturvidenskabelige fænomener – sammen med de voksne. Så både børnene og mødrene var meget spændte på, hvad der ville være af aktiviteter.

Miniverset består af syv unikke områder, der lægger op til kendte lege. Alle områder har hver deres naturvidenskabelige grundelementer.

Området Blæsten

Lige da vi kom ind løb begge unger direkte ind i Bondegården. Her kan man høste grøntsager og frugt fra jorden og kød og æg fra dyrene. Det hele sælges i gårdbutikken og laves til dejlig mad i køkkenet. Klassiske børnelege, som samtidig træner matematisk grundforståelse. Disse tre legeområder brugte børnene nok 50 % af deres tid. De elskede det begge.

Så gik vi over til området Gemmestedet. Her kan både børn og voksne klæde sig ud og lege gemmeleg. Samtidig med at man snakker om fødekæder, rovdyr, byttedyr og naturens orden. Det fik vi ikke lige talt så meget om. For den 1-årige var for lille til det og den 6-årige havde alt for travlt med suse rundt og prøve det hele, så der var ikke to minutters ro.

Vi nåede også forbi Hospitalet som var et stort hit for den 6-årige. Hun havde mulighed for at lege læge med bamserne. Når man lagde dem på “røntgen”-maskinen kunne den vise, hvor der var brækket knogler. Så det giver barnet en forståelse af skelettet, og at det er der, bamsen skal forbindes.

Der var også andre områder. Men disse tre var vores børns største favoritter.

Mad

Der er en kæmpe stor cafe og restaurant på første sal i Experimentarium. Priserne er faktisk helt ok. Kaffe med uendelig refill koster kun 20 kroner, hvilket er verdensklasse, når man er lidt udkørt af at se på sine ekstremt hypede børn, der suser rundt for at prøve det hele. Man kan også købe mad, hvor dagens ret koster 95 kroner. Vi tog selv snack med, og der er et hyggeligt madområde, hvor man kan spise sit medbragte mad med. Der er også et madområde nede i Miniverset, så man kan spise mens børnene leger.

Åbningstider 2018

Mandag, tirsdag, onsdag og fredag: 09:30 – 17:00
Torsdag: 09:30 – 20:00
Weekend: 10.00 – 17.00

Skriv et svar