Til havbal i Kattegatcentret

Onkel Reje var på besøg i Kattegatcentret

Kattegatcentret blev 25 år i sidste uge og inviterede derfor til “Havbal For Havnørder”. Fantasifabrikken drog afsted med fire af deres børn for at fejre fødselsdagen hvor både Onkel Reje og Prinsesse Marie også dukkede op.

Farvestrålende fisk, farlige hajer og vand generelt er vist et hit hos alle børn. Der er noget fascinerende ved at se, hvordan havdyrene glider yndefuldt gennem vandet. At lege med vand kan der fordrives flere timer med, og Kattegatcentret byder på både vand og spændende havdyr – et sikkert hit hos børnene.

Havballet

I anledningen af fødselsdagen, var Kattegatcentret spækket med aktiviteter hele dagen. Alt sammen i havets tegn. Ungerne kunne folde sjove hajhatte, lave deres egne havudklædninger og smage på forskelligt mad med fisk. Alt sammen i selskab med deres store Ramasjang idol: Onkel Reje. Den sjove sømand deltog også i fodringen af hajerne og sælerne til børnenes store begejstring.

Kattegatcentret

Til daglig er der i Kattegatcentret en masse fede aktiviteter. Man kan klappe rokker og fladfisk i deres klappebassin, se sælerne lave numre, mens de fodres udenfor, og når hajerne fodres kan man virkelig komme tæt på dem, mens man ser en dykker fodre dem. Det hele samtidig med, at man kan blive klogere på fiskene i Oceaneriet. Der er også en tunnel, hvor man kan opleve, at hajerne svømmer rundt over hovedet på en.

Der er et helt område med interaktive aktiviter, hvor man blandt andet kan løbe om kap med havets dyr, se om man kan lave en orkan eller sejle om kap i kajakker. Derudover er der en kæmpe udendøres vandlegeplads. Her fik vi snildt lang tid til at gå i det herlige vejr til børnenes begejstring.

Mad

Inde i forhallen har de et madpakkeområde, hvor man kan sidde og kigge ud på havet og sælbassinet. Her nød vi vores medbragte madpakker, mens børnene løb lidt til og fra legeområdet, hvor man kunne lege med legoklodser og tegne. Der var legoklodser og tegneting, der altid er et hit, når batterierne lige skal lades op igen, og man har brug for en stille stund.

Er man mere til købemad har de også en cafe med et stort udvalg af både cafémad og sunde alternativer. Begge steder var der højstole, så de mindste også kunne spise med. Har man årskort, får man 10% rabat på mad i cafeen, hvor der i forvejen er fair priser.

Bonus

Det er nemt at komme rundt med klapvogn/barnvogn, selvom der er en del niveauforskelle. Der er altid en rampe eller en elevator, man kan benytte. Der er opbevaringsskabe i forhallen. Toilet og pusleplads findes flere steder. Sjovt nok er der kun et sted, hvor mændene kan stå for bleskiftet, da det ellers er på dametoiletterne puslepladserne er. Alle steder vi mødte personale, var de yderst søde og hjælpsomme og stod klar med en hjælpende hånd og en masse ny viden, så de kunne svare på alle børnenes spørgsmål. Stedet er helt sikkert et besøg mere værd.

Transport

Kattegatcentrets adresse er Færgevej 4, 8500 Grenå. Det ligger en lille times kørsel fra Aarhus, og så koster det 25 kroner at holde bilen parkeret lige udenfor centret.

Pris

Kattegatcentret koster nu engang det, som sådanne seværdigheder koster. Men man får virkelig også gode oplevelse for pengene, og man kan nemt få flere til at gå der.

Når man køber en dagsbillet kan den ved udgangen laves om til måned- eller årskort. Månedeskortet er genialt, hvis man er på ferie i området og gerne vil have mest mulig ud af oplevelsen. Bare deres udendørs vandlegeplads kan man fordrive lang tid med.

3-11 år Voksen
Dagsbillet 90 165
Månedskort 110 185
Årskort 180 330

Et årskort er givet godt ud, da det allerede betaler sig ind efter anden gang og giver fine rabatter til andre steder (se her).

Åbningstider

Der er åbent 10-16 man-søn hele året. Men tjek hjemmesiden på dagen, det kan være, der er ændringer.

Kattegatcentret info

Kattegatcentret åbnede i 1993, og har siden haft over 6 mio. besøgende. Her bliver du klogere på livet i havet. Der er et hav af historier, som vil bide sig fast for altid. Med både humor og hjerte skaber vi oplevelser, som spreder sig som ringe i vandet. Når du bliver klogere på havet, vil du nemlig passe bedre på havmiljøet. Kattegatcentret har lige vundet prisen for Nordens bedste akvarium.