Familieguide til Tenerife

Katarina og hendes to drenge i byen El Medano, som er et tidligere fiskerleje men nu et område med lækre restauranter

Katarina er mor til to drenge og har været på Tenerife mange gange med sin familie. Øen, der er hendes mands oprindelige hjemstavn, har været favorit-feriedestinationen i mange år. De første mange år var det uden børn, men nu er ferierne præget af at have to drenge på 3 og 7 år. Her er Katarinas insidertips til den kanariske ø udenfor den afrikanske vestkyst.

Fly

Der er mange direkte afgange til Tenerife efterhånden, så du kan rejse hele året. Men vinteren er et eftertragtet tidspunkt at rejse på, så der er der flere direkte fly. Om sommeren er det ofte sådan, at vi skal skifte fly. Vi rejser tit med Norwegian. Sidste november gav vi fx 6500 kr for 2 voksne og 2 børn t/r.

Overnatning

Vi bor altid nogle dage hos min mands familie først. Men vi vil også gerne have alenetid, så der tager vi fire-fem dage i en Airbnb. Her kan man finde rigtig fine huse på nogle lækre steder.

Air bnb lejlighed med pool

Der er det med Tenerife, at øen er er meget forskellig, om man er sydpå eller nordpå. Syd er meget gold og varm. Og det er også her, de store turistområder ligger. Nord er mere frodigt og lidt køligere. Der er det ikke sikkert, du kan bade om vinteren. Jeg foretrækker dog nordpå altid.

El Médano 

Men hvis vejret ikke er til det, tager vi sydpå. Og her er jeg ret forelsket i byen El Médano. Den by er oprindeligt et fiskerleje, men tiltrækker mange forskellige nationaliteter, som efterhånden har slået sig ned der. Her er et godt børneliv. Fx er der midt i byen en plads med legeområde, cafeer og stranden lige ved siden af. Super hyggeligt.

Der er dog nogle turistfælder. Fx strandområdet Playa Las Americas som er et sted, der kun er lavet for turister. Det er meget tyskere, russere og englændere der står bag hotellerne, så der er intet lokalt over det. Et sted hvor menukort er på dansk. Dont go there. Ved siden af ligger Los Christianos. Der skal du også holde dig fra.

Vi kan godt finde på at runde vores ferie af med et par dage på luksushotel. Og her kan jeg anbefale Sandos San Blas. Det koster cirka 2000 kr om dagen. Men så er det også all inclusive. Og så er der også Regency Country Club, som er perfekt til små børn.

Mad

Man skal helt sikkert prøve lokalt. Og her skal du kaste dig over konceptet Guachinches. Det betyder noget i retning af pop up restaurant i en garage eller gård. Det er på ingen måde fancy, men til gengæld ekstremt autentisk. De har fx lige slagtet køen eller lavet vinen. Helt klart et must see og must do i Tenerife. Du skal spise Mojo Rojo og Mojo Verde. Det er en slags dip, som minder lidt om pesto, hvor man dypper brød i det. Super lækkert.

Tag også ned til havnebyerne og spis frisk sea food. Her kan jeg anbefale Aqua Cafe i El Médano. Det ligger lige ud til vandet og har frisk juice og mange cafe-retter.

De fleste restauranter kan du tage børn med. De elsker børn dernede.

Seværdigheder

Der er selvfølgelig vulkanen Pico de Teide. Den kan du køre op af et stykke vej, hvis du ikke har noget imod snævre, snoede og stejle bjergveje. Du kan ikke køre helt op i toppen. Men du kan komme så langt oppe at du står midt i skyerne. Det syntes mine drenge var ret sejt. Men gør det ikke med de helt små børn eller hvis de har tendens til køresyge.

Der er åbnet et nyt vandland ved navn Siam Park. Den er ikke blot Europas største vandland, men også netop blevet kåret som verdens bedste vandland af Trip Advisor. Jeg synes, stedet passer bedst til de helt store børn. Mulighederne er ikke så mange for de små. Det er også ret dyrt at komme ind, så overvej om dit barn er stort nok til det. Her vil jeg anbefale det, fra man er fire af.

Hvis man gerne vil opleve noget autentisk ved øen, så tag op nordpå til hovedstaden Santa Cruz. Her skal du starte ved Plaza Espana og så gå op af Calle Casteillo hvor du kan shoppe. Her er også mange gode restauranter.

Min yndlingsstrand er i nærheden af hovedstaden. Du kan tage en bus fra byen derned på 20 minutter. Det gode ved den strand er at den er super børnevenlig, det er en hvid sandstrand med palmer og små cafeer. Tæt på ligger San Andres, som er et fiskerleje, hvor du så kan spise frisk sea food.

Tidspunkt at rejse på

Tenerife er fremragende for børn hele året. Der er meget fredeligt og vejret altid godt. Du får europæiske standarder i et Afrikansk lignende klima. Turistområderne er proppede både sommer og vinter. Men de andre områder er lidt mere stille om vinteren.

I starten af januar er det Helligtrekongers dag, hvor børn får gaver. I forbindelse med det kan du feste med de lokale i gaderne med en masse aktiviteter til børn.

I februar er der karneval, som er ret sjovt for både børn og voksne. Her er der børneparader om dagen med smukke kostumer, dans og optog. Men bliv inden døre om aftenen. Folk går amok og fester helt vildt, når solen går ned.

Karneval i Santa Cruz

Skriv et svar