Oplev en fantastisk dag i Tivoli Friheden

Tivoli Friheden i Århus byder på alt fra musikkoncerter til events for hele familien. Mødrene fra bloggen Regnbuemor har for nyligt besøgt forlystelsesparken med deres fire børn. Her stod dagen på blandt andet karruselture, bådture og hyggeligt samvær med familien. Læs om Århus’ største forlystelsespark og mødrenes fantastiske dag lige her.

Beliggenhed

Tivoli Friheden er placeret i gåafstand fra Aarhus’ centrum i Marselisborgskoven. Den er ganske let at besøge, også hvis man ikke er i bil. Parkens placering i Marselisborgskoven gør, at den er omgivet af skøn natur, som man kan nyde godt af på deres tur hen til parken. Her kan de smukke træer nydes, ligesom parken er fuld af fine blomster i alverdens farver.

Transport

Vi bor i Odense, så vi tog derfor bilen med alle fire børn fra Odense til Aarhus for at besøge Tivoli friheden. Turen i bil tager kun halvanden time, og er derfor ganske overkommelig. Vi anbefaler parken til børnefamilier, da parkens størrelse gør, at det er overskueligt at finde rundt, men at der samtidigt er rigeligt med sjov til en hel dag.

Mad

Når du besøger Tivoli Friheden er det ikke nødvendigt at medbringe din egen madpakke – der er nemlig rig mulighed for at købe mad til hele familien i parken, og så kan det endda gøres forholdsvis billigt. For børn under 90 cm spiser gratis. Parken byder på restauranter, caféer og kiosker, hvor du hurtigt kan få tanket op, hvis blodsukkeret daler.

Vi spiste på Restaurant Friheden sammen med vores familie. Her fik vi buffet og salatbar, som vi nød til den fineste udsigt over den ene af de to søer, som Tivoli Friheden huser. Den anden halvdel af Restaurant Friheden har udsigt til parkens forlystelser, ligesom den ligger lige ved siden af den store legeplads. På denne måde kunne børnene nemt underholdes, når de ikke længere havde tålmodighed til at sidde med ved bordet.

Oplevelser

Har man et barn, der ikke nødvendigvis elsker større forlystelser, er Tivoli Friheden også et godt sted at besøge. Her kan man nemlig finde aktiviteter i børnehøjde, såsom de små radiobiler eller Illusionsfabrikken, som byder på optiske bedrag. Og så er der også spil, motorbåde, pariserhjul, minigolf, svinggynger og meget mere. Der er naturligvis også de lidt vildere forlystelser, som kan give dig et adrenalinkick, hvis det er det, du er til. Kort fortalt er der noget til enhver smag i Tivoli Friheden.

På friluftscenen i Parken afholdes også forskellige koncerter. Der er både til voksne og børn. Du kan se hele programmet for årets sæson lige her.

Pris

Det er altid gratis entré for børn under 90 cm. Ellers koster det 120 kr at komme ind. Du kan også få både entré og turbånd for 245 kr. Derudover er det muligt at købe forskellige sæsonkort, der giver adgang til diverse rabatter og fordele.