Oplev sol og vand i det skønne Sommerland Sjælland

Vandlandet Den Blå Lagune
Vandlandet Den Blå Lagune

Momsterbloggerne har været i Sommerland Sjælland, som er en forlystelsespark der blandt andet har Sjællands største udendørs vandland, Den blå Lagune. Men det er absolut ikke det eneste, denne store, grønne park har at byde på. Læs tre forskellige familiers anmeldelser af Sommerland Sjælland lige her.

Camilla fra Camamamilla anmelder Sommerland Sjælland

For vores lille familie – bestående af Sille på tre, Kalle på et, min mand og jeg, var det en kæmpe oplevelse at komme i Sommerland Sjælland, som vi havde set meget frem til. Måske især fordi det var den første rigtige tur med overnatning, vi har været på, siden vi blev en familie på fire.

Vores ophold inkluderede en overnatning i Sommerland Sjællands små, men hyggelige familiehytter, entre til sommerlandet i to dage, samt fuld forplejning hos sommerlandets mange spisesteder. Det var helt perfekt for os at have to dage til at udforske parken. Der er mange sjove forlystelser og aktiviteter, hvor vi havde mulighed for at lade ungerne bestemme tempoet.

 • Transport: 4 ud af 5
  Da vi kommer fra Vestjylland, er der små tre timers kørsel til Sommerland Sjælland. En ret lang tur med et par spændte unger, men blot man husker lidt underholdning og masser af godt humør til køreturen, så går det faktisk hurtigt. Heldigvis var det super nemt at komme dertil i bil. Skiltningen er god, når man først nærmer sig Sommerland Sjælland. Området med hytterne er dejligt uforstyrret, og der er nem parkering lige ved siden af. Faktisk er det muligt at køre helt op til sin hytte, når der skal pakkes ud af bilen – et kæmpe plus for en børnefamilie, der jo altid har en enorm oppakning med.
 • Mad: 2 ud af 5
  Vi indtog alle vores måltider i de mange spisesteder i parken. Og vi må ærligt sige, og her var der enighed i familien, at maden nok var det eneste, der trak ned på turen. Det er ikke fordi, at maden var decideret dårlig, men den var altså heller ikke særlig god. Dog fik vi nogle ganske lækre pizzaer hos Siesta Pizza, som vi fik lov til at tage med over i vores hytte om aftenen. Egentlig serverer de ikke mad ud af huset, men personalet var så søde og forstående for, at vi havde to trætte børn. Den slags giver point i min bog! Næste gang medbringer vi madpakker hjemmefra. Der er nemlig også så mange hyggelige steder, hvor der er mulighed for at spise medbragt mad.
 • Overnatning: 4 ud af 5
  Vi overnattede i Sommerland Sjællands egne hytter, der ligger få minutters gang fra parken. Der er plads til seks personer i en hytte, men jeg synes nu, at den passede rigtig fint til os fire. Hytterne er små, men fint indrettet med både spiseplads, tekøkken, køleskab, opvaskemaskine, toilet og bad, to værelser og en hems. Der er også både elkedel og mikroovn – et must for os, der stadig har små børn. Der er egen terrasse, hvor der både er havemøbler og en grill. Hytterne er hyggelige, og man kommer straks i feriestemning, når man ser dem. De perfekte rammer for en god og familievenlig miniferie! Der er fredeligt, så man trygt kan lade børnene færdes frit omkring. Den ældste fik hurtigt øje på den legeplads, som ligger mellem hytterne. Prisen for en overnatning inkl. morgenmad og entre til parken for to voksne samt to børn til begge dage er 1616 kr. En meget fair pris, da alene entrebilletter for en dag ville have kostet os 777 kr. Det er jo lige før, at det ikke kan betale sig at lade være med at tage en overnatning, hvis man skal afsted. Næste gang tager vi to overnatninger, og så skal hele den ene dag bare tilbringes i Den Blå Lagune, det fine vandland.
 • Oplevelser: 5 ud af 5
  Og det er så her, at Sommerland Sjælland scorer toppoint i følge os. Parken er simpelthen så fantastisk – der er både en smuk natur og området, bygninger og forlystelser er velholdte. Og så er der bare noget for enhver barnlig sjæl. Vi var især vilde med, at selvom der er så mange forlystelser, så var det ikke svært, at finde små, grønne oaser, hvor man kunne slappe af. Med børn i alderen 1-3 år, så var MiniLegelandet helt sikkert det største hit. Her var mange forskellige forlystelser, som selv de mindste børn kan prøve. Og mange af dem også uden at have en voksen med. Det var vores Sille meget stolt af. Westernbyen, Silver City, imponerede også den treårige Spilop – især synes hun, at det var sjovt, at grave efter guld, der kunne blive lavet om til en guldmedalje. De mekaniske heste vakte også stor jubel hos begge børn. I det hele taget blev tiden brugt på børnenes præmisser, men den fartglade mor her kunne ikke helt lade være med, at tage en tur eller to i rutschebanen Vildkatten 😉 Hvis I elsker den slags, så må ikke I snyde jer selv for, at prøve den! Wiiiihuuuuu!  Vi besøgte Sommerland Sjælland i en af årets varmeste weekender, så I kan nok forestille jer, at deres fantastiske vandland, Den Blå Lagune, var mere end fyldt op af mennesker? Ikke desto mindre, så var vi ret begejstrede alle fire. Det er simpelthen SÅ mange sjove rutschebaner, legeområder og forskellige bassiner. En forfriskende og tiltrængt pause, hvor vi kunne blive kølet lidt ned. Havde der ikke været SÅ mange mennesker, så tror jeg faktisk, at det havde været turens bedste oplevelse. Generelt blev vi mødt af en utroligt hjælpsomhed og venligt personale alle steder, og det var med til, at gøre turen endnu mere hyggelig. Tak for nogle uforglemmelige dage Sommerland Sjælland – vi ses helt sikkert igen! DU kan læse mere om vores tur her på min egen blog. 

Anne og Dorte fra Fantasifabrikken var også afsted

Vi havde pakket bilen med tasker og to af vores børn på tre og fire år. Vi havde alle glædet os til denne udflugt, som bestod af to dage i Sommerland Sjælland med en overnatning i deres familiehytter. Spændingen var stor over, hvad der var i vente, da ingen af os havde været der før.

Heldigvis skuffede det ikke og Sommerlandet passede perfekt til ungerne. I deres alder er de dejligt umiddelbare og viser deres glæde og iver med hele kroppen. Det varmede dybt ind i mødrenes hjerter at se. Det har været fantastisk at kunne give, hver af vores børn, udelt opmærksomhed for en stund.

 • Transport: 4 ud af 5
  Vi kom fra Aarhus, så det krævede lidt planlægning og der skal påregnes færgebillet. Dog er rejsetiden med færge og bil på under 2 timer. Vil man gerne undgå at have bilen med til Sjælland, tager det en lille time med offentlig transport fra færgelejet i Odden til Sommerland Sjælland. Når man først befinder sig ved Sommerlandet og hytteområdet, har man under besøget ikke brug for bil til at komme rundt.
 • Mad: 3 ud af 5
  Når sulten melder sig, er det flere muligheder for at blive bespist. Størstedelen af restauranterne sælger fastfood, som vi kender det fra andre sommerlande. Så er det bare at vælge, om du er til burger, pizza eller en standard buffet. Alle steder var der på menukortet tænkt på børnene. Vi var godt tilfredse med de tre spisesteder, vi nåede at besøge under opholdet. Dog oplevede vi en del kø ved madstederne i peak hour, heldigvis blev vi reddet af alle legepladserne, som lå op til restauranterne. Morgenmaden bestod af pæn buffet med noget for en hver smag. Det er selvfølgelig også muligt at medbringe sin egen madkurv eller grille medbragt kød på de opstillede grills.
 • Overnatning: 5 ud af 5
  Det har virkelig været et, overraskende, stort plus at overnatte i nærheden af sommerlandet. Det sikrer, at man er en kende mere afslappet under besøget, da man har to dage til at nyde parken. Man har både tid til at prøve den samme forlystelse 9 gange eller bare sidde i en sandkasse og nyde roen, da man jo altid kan prøve de andre forlystelser senere eller i morgen. Der er flere muligheder for at overnatte i nærheden af sommerlandet. Vi overnattede i en familiehytte med plads til seks personer. Aldeles fine hytter. Har du, eller køber du, sæsonkort har du mulighed for at overnatte billigt i eget telt/campingvogn eller deres små hyggelige hobbitshelters. Prisen på familiehytterne er yderst rimelige når man tænker på, at det giver ”gratis” adgang til parken i to dage for op til 6 personer.
 • Oplevelser: 5 ud af 5
  Vi var mildest talt positivt overraskede over, hvor børnevenligt stedet er. Når man sammenligner med de sommerlande, som vi kender, var forlystelserne her virkelig henvendt til mindre børn. Der var tilpas ”fart” og højde på forlystelserne. Vores børn er tilbageholdende, hvad angår fart og højder, så det var perfekt. Der var kun få halsbrækkende rutsjebaner, støjende forlystelser. Ved hvert hjørne var der en genial legeplads. Hele vejen rundt i parken var der små detaljer, som skabte et smil på læben. Der var tegnet snirklede streger på jorden, der førte til toiletterne, der var hyggelige kroge med flotte blomster og da vi krydsede en bro lød det med dyb stemme: ”Hvem er det, der tramper på min bro?” Undervejs rundt i parken kunne man bruge sin mobiltelefon til at udløse forskellige små gimmicks; få damp toget til at dampe, ”affyre” kanoner, sprøjte med vand i det store vandland osv. En af de forlysteler, som fremkaldte ekstra begejstring, både hos børn og voksne, var junglestien. Her blev vi alle udfordret og fik lang tid til at gå med at komme vel igennem.

Momsterkontoret og to børn var også på besøg i parken

Momsterkontoret og børn

Esme og Mira tog med deres to børn på et og seks år afsted på en mini-weekendtur til Sommerland Sjælland. Her skulle der hygges og både mødre og børn glædede sig rigtig meget. Det var især spændende for os at tage afsted med to børn i hver deres alderskategori, for at se om de begge kunne få noget ud af parken. Og det kunne de i den grad, da der er noget for enhver smag.

 • Transport: 4 ud af 5
  Vi tog toget fredag morgen cirka kl 8.45 fra Københavns Banegård og landede midt i Sommerland Sjælland præcis halvanden time efter. Sommerlandet har sin egen tog-perron, så det var dejligt nemt og praktisk. Togbilletten kostede 275 kr tur/retur. Hvilket er rigtig billigt i forhold til, hvad DSB ellers koster. Vi ville have givet fem point, hvis man kunne have kørt direkte derhen. I stedet skulle vi skifte, hvilket aldrig er særlig rart med barnevogn, rejsetaske og diverse snackskåle og drikkedunke. Men begge tog kom til tiden og vi landede sikkert med alle vores unger.
 • Mad: 2 ud af 5
  Der var flere forskellige steder i parken, hvor man kunne spise. Vi prøvede en burger med fritter den første dag. Til aftensmad nåede vi ikke restauranten, så måtte spise snacks til aftensmad. Næste morgen på den anden dag fik vi en kæmpe stor, lækker morgenmad. Ægte æg, lækker, sprød bacon og et stort kaffe-udvalg. Til frokost fik vi buffet og så pizza til aftensmad. Lige på dette punkt kunne Sommerland Sjælland godt gøre det bedre. Altså det med maden. Det var ikke fordi, det var dårligt, men det ville i hvert fald ikke være for maden, vi ville komme igen. Børnene var dog rigtig glade for udvalget, og det er jo det vigtigste. Man kunne jo også medbringe sin egen mad i parken eller tage over i hytten og spise. Der var en kulgrill til hver hytte og et køkken med masser af muligheder at lave mad.
 • Overnatning: 5 ud af 5
  Hytterne var fantastiske. De var super hyggelige og lige ved siden af parken. Man får en helt anden oplevelse at overnatte i hytterne så tæt på parken. Især det at stå op og dufte den rene luft, og lade ungerne løbe rundt om hytten fra morgenstunden. Man føler virkelig, man er ude på landet og på ferie og langt væk fra alting, hvilket er dejligt for os storbyrotter. Naboerne fik vi også hilst på, super søde mennesker, der bød os mælk til vores hjemmebragte Nescafe. Dejligt at sidde på terrassen om aftenen.
 • Oplevelser: 5 ud af 5
  Vi nåede flere gange på de to dage at sige: Ej, er der mere? Vi troede hele tiden, vi havde set det hele, men opdagede konstant noget nyt. Parken var væsentlig større, end vi havde regnet med. Vi studerede heller ikke kortet, men tog det, som det kom. Og det er det gode ved Sommerland Sjælland, at man kan gå op af den lange vej, der går igennem parken og opleve ting til højre og venstre. Sammensætningen af oplevelser fungerede godt – især fordi vores unger har så stor aldersforskel. De tog en tur i radiobilerne sammen…eller det blev faktisk fem ture. De hoppede også på trampolin og kørte i tog gennem hele parken. Til sidst var vi naturligvis i Den Bål Lagune, som er Sommerland Sjællands store attraktion. Det skuffede ikke. Selvom vejret var skønt, var vandet iskoldt. Men klaprende tænder og blå læber stopper ikke vores børn. Et ekstra punkt i denne anmeldelse skulle helt klart være personalet. Aldrig har vi oplevet så hjælpsomt og venligt et personale af park-medarbejdere. Stort plus.
Togstationen, lige ved indgangen af Sommerland Sjælland
Togstationen, lige ved indgangen af Sommerland Sjælland
Hytterne
Radiobilerne
Mad fra buffetten