Slip fantasien fri i Kalø Slotsruin

I bunden af Århus’ bugt og Kalø Vig finder du Kalø Slotsruin. Ruinen er resterne fra en kongeborg fra middelalderen og en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge. Slotsruinerne giver plads til, at fantasien kan løbe frit. Det er en skøn mulighed for at forestille sig, store som små, hvordan mennesker har levet. Anne fra FantasiFabrikken har sammen med børnene besøgt ruinen, og her er et udpluk fra deres dag, til inspiration for dig og din familie.

Transport

Kalø Slotsruin ligger lige udenfor den hyggelige by Rønde, som er nordøst for Århus. Det tager ikke mere end 30 minutters kørsel fra Århus, før man er der. Man kan parkere på den dertil anlagte p-plads, hvor der desuden er foldere, som fortæller om de forskellige gåture, der er i området.

Oplevelser

Vejen til slotsruinen er en lille halv kilometer på en vejdæmning belagt med sten. Vejen er omgivet af skøn natur, som bestemt er et besøg værd i sig selv. Det er et unikt område, hvor man kan nyde lange ture i de omkringliggende skove og på stranden.

Hele vejen rundt kan man spotte mur-rester fra den gamle middelalderborg. Mur-resterne har forskellige højder, som markerer, hvor borgen engang har gået til. Her kan børnene få gang i fantasien: Tanker om smukke enhjørninger, der bor på slottet og ildspydende drager, som borgen beskytter menneskene imod opstår let i små barnehoveder. Turen til slotsruinen er med andre ord en rejse godt 700 år tilbage i tiden.

Ruinen er omgivet af bakker, små stier og store grønne vidder. På toppen ligger tårnet, som der i nyere tid er bygget en smuk trappe i. Det er derfor muligt at komme op i trappen af tårnet, hvor man kan nyde den smukke udsigt over naturen, vandet og ind over Århus.

Kommer du med børn i barne- eller klapvogn, er det vigtigt at vognen har gode, store hjul, der kan klare et ujævnt terræn. Vejen ud til ruinen er over en lang vejdæmning, der er belagt med sten. Har man helt små børn, kan det anbefales at tage dem med i bæresele eller vikle.

På turen op til ruinen finder du informationstavler med spændende og hyggelig viden om stedet. Besøger du slotsruinen i børnenes skolesommerferie, er der nationalparkguider på p-pladsen, som står klar til at vejlede de besøgende og tilbyde gratis, guidede ture.

Mad

Tøv ikke med at gøre turen til en heldagsudflugt. Der er ikke mulighed for at købe mad eller drikke deroppe. Så pak en madkurv, som du kan nyde, når du trænger til et lille hvil. Selvom man besøger ruinen i vinterhalvåret, kan man nemt finde en krog med læ, hvor man kan nyde sin mad. Husk endelig noget at drikke, især til de små, da det hurtigt bliver noget af en travetur for små ben.

Priser

Det er gratis at besøge Kalø Slotsruin.

Skriv et svar