Milano med klapvogn

Momsters Campaign Manager Mira besøgte med sin familie storbyen Milano i Kristi Himmelfartsferien 2018. Inden turen gik hendes bekymringer på, hvor børnevenlig byen mon var. For alt hvad hun havde hørt om Milano var fashion, arkitektur og lækkert italiensk mad. Men hun tog grueligt fejl og har derfor skrevet denne guide til småbørnsforældre, der overvejer den del af Italien.

Af Mira Tivie Hitt

Min mor havde inviteret min lille familie til Milano i Kristi Himmelfartsferien. Jeg glædede mig helt vildt til at komme væk og nyde at være afsted sammen og spise spaghetti og gelato i lange baner. Men indrømmet, jeg var også lidt spændt på, hvor børnevenlig en storby og metropol, som Milano kunne være. Oh well, det måtte tiden vise, så længe vi var afsted sammen, skulle det nok gå.

Fly

Vi fløj onsdag aften fra København til Bergamo med Ryan Air, så det var en forholdsvis billig billet. Vi havde dog valgt at betale lidt ekstra for at få nogle bedre flytider – og det var meget rart. På den måde kunne vi planlægge at spise aftensmad i lufthavnen, for så at putte vores søn i flyet. Flyveturen tog kun lige under 2 timer, og han sov hele vejen på skødet af mig, da vi ikke havde valgt at købe eget sæde til ham. Her var jeg glad for, at flyveturen ikke var længere!

Det var første gang, jeg prøvede at flyve med Ryan Air, og det var desværre ikke en udsøgt fornøjelse. Jeg er klar over, at man får, hvad man betaler for, så jeg forventede på ingen måde luksus eller lækker varm gourmet-kaffe, når jeg blinkede med øjnene. Alligevel synes jeg ikke, det er for meget at forlange, at flyet så vidt muligt afgår til tiden (det var over en time forsinket både ud og hjem), og hvis der opstår forsinkelser, så kunne personalet være bedre til at oplyse flypassagerne. Dertil skulle vi betale ekstra for at få lov at sidde ved siden af hinanden – mega upraktisk, når man rejser med et barn.

Vi fik vores klapvogn med til gaten, hvorefter personalet tjekkede den ind for os. Da vi landede, skulle vi ned til bagageudleveringen for at få klapvognen tilbage igen. Og her var det fantastisk at have en vikle med.

Overnatning

Vi havde booket hotel hjemmefra. Her faldt valget på Spice Hotel Milano. I min familie har vi altid prioriteret central beliggenhed, når vi har været på storbyferie, hvilket Spice Hotel lever fuldstændig op til! Det ligger blot 2 minutters gang fra Milanos hovedbanegård (Milano Centrale), så det var også super nemt at hoppe på en bus fra lufthavnen i Bergamo og køre direkte til stationen, og dermed direkte til hotellet.

Hotellet var flot, lækkert og virkede nyt. Men det var faktisk ikke særlig børnevenligt – i hvert fald ikke, da vi ankom den aften. Vi havde på forhånd forespurgt en børnerejseseng, men det var der desværre ikke ved ankomst. Så Spencer tilbragte første nat i smørhullet mellem mig og min mand. Hvilket faktisk var dejligt.

Dagen efter stod der så en børneseng på vores værelse. Meget rart de sørgede for det så hurtigt. Der fulgte en stor og alsidig morgenmadsbuffet med på hotellet, så der var noget for enhver smag. Første morgen spurgte vi efter en højstol til vores søn, men det ellers meget søde hotelpersonale rystede undskyldende på hovedet. Øv, men altså, det er jo ikke stolen, vi skal spise, så vi fik indtaget vores morgenmad, og jeg fik smurt en sandwich til Spencer, som vi ville kunne tage med os til formiddagssnack. Da vi dagen efter kom ned til morgenmadsbuffeten, stod der nu tre skinnende og helt nye højstole fra IKEA – alle placeret ved det bord, hvor vi havde siddet morgenen forinden – WAUW, det er da fantastisk service! Så efter vores besøg, vil jeg næsten opgradere Spice Hotel til at kalde det børnevenligt. Så alt i alt er hotellet et middelklasseshotel med super beliggenhed, fin morgenmad, fint inventar og meget hjælpsomt personale.

Mad

Italiensk mad! Behøver jeg at sige mere? whats not to like!? Pasta, pizza, solmodne tomater og basilikum i lange baner, som både faldt i barnets, forældrenes og mormors smag.

Restauranten på vores hotel havde ikke aftenservering, men i samme bygning som hotellet lå der en rigtig fin restaurant, Panzera, som havde en højstol, lækker traditionel italiensk (turist)menu og virkelig søde tjenere. Selvom Spencer slet ikke er gammel nok til at tegne med farveblyanter, så kom tjenerne flyvende med papir og et penalhus fyldt med blyanter lige så snart vi satte os. Men man skal ikke tage fejl af underholdningsniveauet af et penalhus for en 1-årig – han havde en fest med at hælde alle blyanterne ud på bordet for så at putte dem tilbage en ad gangen, for så at hælde dem ud og starte forfra.
Vi kom flere gange tilbage til denne restaurant, og sidste aften endte Spencer med at gå rundt sammen en tjener som han var blevet meget glad for. Ja, jeg ved godt de charmer turisterne big time for at vi vil komme tilbage og smide flere penge, MEN, det virker, mor er glad, Spencer er glad og tjernerne er glade.

Næstsidste aften ville vi gerne finde en italiensk fiskerestaurant, så her spiste vi på Restaurant Limone. Det var en lidt dyrere middag, men alle pengene værd! Efter min mand havde spist op, bestilte han endnu en hovedret – så det taler vist for sig selv. Her havde vi puttet Spencer i klapvognen hjemmefra hotellet, og efter at havde gået de 10 min hen til restauranten, faldt han i søvn. Vi sad i restaurantens udeservering under nogle store flotte parasoller så vi kunne have klapvognen ved bordet. Og heldigvis valgte mit søde barn at sove for natten, og jeg fik et glas mousserende hvidvin til min fisk.

Når sulten meldte sig midt på dagen, så var det ikke svært at finde en panini, et supermarked med chips, vand og frisk frugt eller en lækkert italiensk is. Jeg var rigtig glad for at vi medbragte en lille sandwich til Spencer hver dag fra morgenmadsbuffeten. Så kunne han sidde og snacke i klapvognen mens vi travede fra den ene legeplads til den anden.

Oplevelser

Før vi tog afsted var jeg ret fantasiforladt i forhold til at finde sjove oplevelser og aktiviteter til en 1-årig. Jeg havde researchet lidt hjemmefra og faldt over denne park, som efter sigende skulle være meget eftertragtet og børnevenlig. Og det var den! Det er skønt med et grønt frirum midt i storbyen, og at den så rummer diverse legepladser og så lå den kun en 15 min gåtur fra vores hotel.

Jeg kan anbefale at besøge Milanos domkirke, som er den tredjestørste kristne kirke efter Peterkirken i Rom og katedralen i Sevilla. Kirken er enormt flot, men her er også rigtig mange mennesker.

Ellers kan man også besøge byen Bergamo, som er en sindssyg smuk og hyggelig gammel by. Man kan tage toget fra Milano, hvilket kun tager én time. Bergamo fungerer som en lækker get away fra storbyen.

Bonus

Milano er i sig selv ikke en særlig klapvognsvenlig by. Det er til gengæld milaneserne der gør byen imødekommende for børnefamilierne. De hjælper gerne med at imødekomme børnenes (og forældrenes) behov, og er rigtig rare mennesker.

Skriv et svar