Sådan får du det perfekte efterår med ungerne

efterår kulturnat biograf skovtur farver halloween kastanjedyr kastanje kastanjer halloween-græskar græskar
Efterårets mange smukke farver får smilet frem

Af Mette Normann Røddik

Bladene falder, vejret bliver koldere og der skal flere lag tøj på. Det er blevet efterår, hvilket ofte betyder indendørshygge og tid til fordybelse. Her giver vi vores bud på, hvordan du skaber det perfekte efterår med ungerne.

Find brætspillene frem

Er der noget mere hyggeligt end et godt gammeldags brætspil? Find et brætspil, hvor hele familien kan være med, og brug nogle dejlige timer sammen. Server eventuelt varm kakao med skumfiduser til for at få en ægte hygge-stemning. Brætspil er samtidig med til at stimulere hjernen, så der er altså mange fordele i at slukke for tv’et og samle familien omkring et brætspil.

Gå lange ture i skoven

Skoven er det smukkeste sted, når det er efterår. Der er intet lig bladenes røde, gule og brune farver. Det er noget af det hyggeligste at bruge en søndag eftermiddag i skoven, og det er samtidig en god måde, hvorpå ungerne kan brænde noget krudt af. Kast med de mange blade og nyd naturen. Bor du i Københavnsområdet kan du med fordel tage i dyrehaven, der er kendt for sine mere end 2000 vilde hjorte. Der er altså stor chancen for, at du vil få en flok græssende dyr at se her.

Saml kastanjer og lav sjove kastanjedyr

Når I nu alligevel er i skoven, så er det oplagt at samle kastanjer. Kastanjer falder ned fra træerne fra september til oktober måned, og de kan bruges til at lave sjove kastanjedyr, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser.

Skær flotte halloween-græsker

Den 31. oktober er det Allehelgensaften, også kendt som halloween. Det er en oplagt mulighed for at købe græskar, som du kan skære flotte og uhyggelige motiver i. Denne aktivitet er nok bedst at lave sammen med de lidt større børn, da det kræver lidt forsigtighed at skulle arbejde med en kniv, der kan skære igennem græskarret.

Tag på museum

Der findes masser af gode museer i Danmark, hvor du kan få en hyggelig dag til at gå sammen med familien. Dette efterår har Louisiana fx en udstilling om månen, hvor børnene også kan komme på billedskole med udgangspunkt i månen, rumraketter, livet på jorden, farver og levende billeder. Her skal der tegnes, males og forme figurer. Det kan du læse meget mere om lige her.

Tag til kulturnat

I år finder kulturnatten sted den 12. oktober fra kl. 18:00 til kl. 24:00. Kulturnatten har i over 25 år været en af Københavns mest velbesøgte kulturbegivenheder. Kulturnatten skaber en festlig aften, hvor byen åbner sig til glæde for alle: Museer, teatre, biblioteker, kirker, parker osv. byder byens borgere velkommen. Lige her kan du læse meget mere om kulturnatten.

Tag i biografen

Når efterårsferien nærmer sig, vælter det altid frem med gode biograffilm. Der er næsten altid nogle gode familiefilm imellem, så tag ungerne under armen, køb popcorn og sodavand, lad mørket omslutte jer og synk ned i biografernes røde sæder.

Slap af hjemme – hold filmaften

Man behøver ikke nødvendigvis lave noget hele tiden. Det er også rigtig dejligt bare at beholde nattøjet på hele dagen og lave absolut ingenting. Man kan også vælge at holde filmaften – eller filmeftermiddag med de små. Når regnen siler ned uden for, er det ekstra hyggeligt at tænde nogle stearinlys og bare holde indendørs hygge for alle pengene.

 

Momsterkontoret ønsker dig et rigtig godt efterår.

Skriv et svar