Gå på jagt efter de glemte kæmper

Marias søn på en af de store kæmper
Marias søn på en af de store kæmper

De glemte kæmper er et projekt, der består af seks store skulpturer – seks kæmper – placeret forskellige steder på Københavns Vestegn. Da de glemte kæmper er placeret på et hemmeligt sted, inviteres du ud på en skattejagt efter skulpturerne, hvor du også kommer til at opleve den smukke natur, som omgiver kæmperne. Her kan du læse, hvordan det gik, da Maria fra bloggen Slinky Piinky og familien gik på jagt efter kæmperne.

Gå på jagt efter kæmperne

Fælles for de glemte kæmper er, at de er opført udelukkende af lokalt affaldstræ og andre genbrugsmaterialer. Kæmperne er lavet med hjælp fra lokale frivillige og projektets mål er at bringe kunsten uden for museets rammer, hvilket giver en spændende og anderledes oplevelse. Ved at følge et skattekort kan du gå på jagt i Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk, Ishøj, Albertslund og Høje Taastrup, hvor de glemte kæmper gemmer sig. Her kan du læse mere om kæmperne og deres placering.

Da Maria og familien prøvede at finde kæmperne, fandt de ud af, at kæmperne er lidt svære at finde. Men det gjorde ikke det store, da det kun skaber spænding, især blandt de yngste, hvem der finder kæmperne først. En del af oplevelsen er altså selve det, at gå på jagt efter kæmperne, hvorfor det er helt fint, at kortet ikke er superpræcist. Man kan altså godt forvente, at man skal søge i både busk og krat efter kæmperne. Kæmperne ligger dog ikke i gåafstand fra hinanden, så man skal enten have cyklen frem eller køre i bil, som også Maria og familien gjorde på deres jagt.

Sovende Louis, Thomas på Bjerget og Teddy Venlig

Maria og familien nåede at besøge tre af kæmperne, nemlig Sovende Louis, der bor i Rødovre, Thomas på Bjerget, der bor i Albertslund og Teddy Venlig, som har hjemme i Høje Taastrup.

Sovende Louis er bygget så man kan kravle ind igennem hans mund og videre til en lille hule indeni ham. Sovende Louis ligger i en lysning på toppen af en lille bakke i Rødovre, omgivet af masser natur og vildtvoksende ukrudt.

Thomas på Bjerget sidder og slapper af i en lysning på toppen af bjerget i Albertslund. Man kan med fordel sætte sig på hans lange ben, hvor man kan nyde udsigten over Kongsholmsparken sammen med kæmpen.

Familien var især imponeret over kæmpen Teddy Venlig, som står ved en lille å ud til en sø. Her holder han armen ud over åen for at hjælpe folk over på den anden side.

Den glemte kæmpe Teddy Venlig holder armen over åen for at hjælpe folk over på den anden side
Den glemte kæmpe Teddy Venlig holder armen over åen for at hjælpe folk over på den anden side

Et godt budskab

Maria og familien mangler stadig at besøge de sidste tre kæmper, nemlig Lille Tilde, Oscar under Broen og Bakke Top Trine. Da kæmperne er opført i 2016 har de fået lidt patina, men kæmperne er stadig velbesøgt. Som Maria beskriver det, er det fantastisk, at mange kan se charmen i kæmperne, og stadig holder af det budskab, de bringer med sig: Nemlig at bringe kunsten udenfor, så man kan opleve den smukke natur rundt omkring på Vestegnen.

 

 

Skriv et svar