Moesgaard Museum: Unik arkitektur med en fantastisk udsigt

Moesgaard Museum - udstillingsbygningen er et besøg værd i sig selv
Moesgaard Museum – udstillingsbygningen er et besøg værd i sig selv

Moesgaard Museum er beliggende i Højbjerg lige uden for Aarhus. Her kan du opleve forskellige udstillinger, som er baseret på forskning i samarbejde med Aarhus Universitet. Det særlige ved Moesgaard Museum er dog også selve udstillingsbygningen, som er et besøg værd i sig selv. Her kan du læse om den smukke bygning.

Fantasifabrikken besøgte stedet en forårsdag, hvor solen skinnede og humøret var højt. Familien kom ikke for at se udstillingen, men for at nyde udsigten fra den smukke bygning. Bygningen er speciel, eftersom den er gravet ind i en skråning nord for Moesgård herregård. Selve taget er dækket med græs, den har forskudte niveauer og den er åben for alle – også uden for museets åbningstid. Det bedste af det hele er, at der er en helt enestående udsigt over Aarhus-bugten og landskabet syd for Aarhus fra tagfladen.

Fantasifabrikken og familie nyder udsigten fra tagfladen // Moesgaard Museum
Fantasifabrikken og familie nyder udsigten fra tagfladen // Moesgaard Museum

Taget bruges til lidt af hvert: til aktiviteter for børnefamilien, til koncerter, til picnics om sommeren til kælkebakke om vinteren. Her kan tilbringes mange hyggelige timer med en suveræn udsigt, men de små kan også brænde energi af på taget ved at løbe op og ned. Taget kan også bruges til at lære at trille nedad bakke, som Fantasifabrikken forsøger sig med lige her:

Der trilles nedad bakke på udstillingstaget på Moesgaard Museum
Der trilles nedad bakke på udstillingstaget på Moesgaard Museum

Det er overkommeligt at bestige taget for alle. Da Fantasifabrikken besøgte Moesgaard Museum, kom de op selvom de havde en højgravid på slæb. Vil man ikke hele vejen op, kan udsigtes også sagtens nydes fra de plateauer, som de forskellige niveauer udgør. Her ligger også en café, hvor store panoramavinduer giver et fantastisk udsyn til de smukke omgivelser. Cafeen har også sin egen tagterrasse, hvor mad og drikke også kan nydes. Det er ikke nødvendigt at besøge museets udstillinger for at få adgang til cafeen.

 

Oldtidsstien

Fantasifabrikken anbefaler en gåtur på Oldtidsstien – en gåtur i den smukke natur på ca. 4 km. Her kommer man forbi herregårdsparken, igennem skov og smuk natur langs Giberåen, ned til Moesgård Strand og tilbage til herregården igen. På denne rute kommer man forbi oldtidshuse og oldtidsmindesmærker, den rekontruerede stavkirke fra Hørning, som ligger ved siden af Moesgaard Museum. På ruten findes skilte, som forklarer om de ting, man kommer forbi. En oplagt mulighed for at lære ungerne lidt om fortidens liv.

 

Skriv et svar