Momsters store Sverigetur

Astrid Lindgrens Parken

For et par uger siden tog vi fra Momster på bloggertur til Sverige med 10 fantastiske danske morbloggere. Det var en tur, som vi havde arrangeret i samarbejde med Kalmarregionen i Sverige. Turen forløb hen over tre dage, hvor vi skulle besøge to skønne byer: Vimmerby og Västervik. Der var en del forskellige stop undervejs, som alle var med til at skabe dejlige minder hos både de voksne og ungerne.

Bloggerfamilierne venter spændt på toget til Sverige #fællesfoto

I ugevis havde Momsterkontoret ventet på denne weekend. Vores allerførste tur, som vi selv havde arrangeret. Nøj, vi var spændte. Men på den gode måde. Vi havde et dejligt program foran os og vi havde sammensat det bedste hold med søde unger alle i samme alderskategori. Det kunne kun gå godt, og det gjorde det heldigvis.

Dag 1 // Fredag

Fredag morgen kl 8 sharp mødtes alle bloggere med deres skønne unger på Københavns Hovedbanegård. Vi skulle med toget til Nassjö i Sydsverige, hvor vi blev hentet af en bus, der tog os til vores første stop Filmbyn Småland.

Det er her, bla filmene Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg blev produceret. I dag fungerer det som et slags museum, hvor du kan komme bag om kulisserne og ungerne kan prøve rekvisitterne fra filmene og klæde sig ud som rollerne. På førstesalen var der mulighed for at lave interaktive film, som vi havde rigtig meget sjov med. Her var også et lydstudie, hvor du kan synge karaoke med tema-sangene.

Fællesfoto

Vi fik en dejlig frokost i Filmbyn, og ungerne fik lov at lege på den sjove naturlegeplads lige udenfor. Den bliver udvidet i løbet af sommeren og der kommer også en app, hvor man kan løse diverse udfordringer. Her kan man bruge mange timer, så planlæg det på forhånd.

Ungerne foran Emil Fra Lønnebergs hus

Derefter gik turen til Katthult, som er den gård, der blev brugt til Emil fra Lønneberg filmene. Vi fik en rundvisning og en masse historier af Thomas og Charlotte, der er efterkommere af husets oprindelige ejer. Blandt andet fik vi at vide, at dengang tilbage i starten af 70’erne, bankede Astrid Lindgren og det svenske filmhold på mormorens hus for at høre om de måtte leje gården for at filme en eller anden børnefilm. Det skulle siden vise sig at være et af verdens mest kendte børnefilm.

Børnene løb rundt på gården og legede, og der blev taget mange billeder op af det famøse røde hus, hvor Emils far mange en gang har råbt: EMIIIIIIIL!

Sidste stop for dagen var Vimmerby, hvor vi skulle overnatte i Astrid Lindgrens Gæstehus. Her fik alle familier en hytte hver, og vi boede heldigvis tæt på hinanden. Hytterne var ganske store, og der er mulighed for selv at lave mad eller grille på terrasserne. Kl 18 mødtes vi alle til aftensmad på den lokale restaurant, der serverede en stor buffet med lækkert mad. En time senere, var alle familier brændt helt ud, så alle gik tidligt i seng.

Dag 2 // Lørdag

Hurtig leg foran restauranten, inden Parken åbnede

Lørdag morgen kl 8.30 mødtes vi alle til morgenmadsbuffeten, friske og udhvilede til endnu en skøn dag i Sverige. Kl 10 åbner Astrid Lindgrens parken, så alle fik spist sig til en masse energi til en dag fyldt med skæg og ballade. Parken er delt op i små universet for hver fortælling fra Astrid Lindgren.

Vores første sted var Pippis hus, hvor en masse mennesker havde sat sig klar til showet, der gik i gang kl 10.30. Dernæst tog vi til Emil Fra Lønnebergs hus, hvor der var show kl 11.30. Disse shows er live opvisninger af afsnit fra serierne med skuespillere og rekvisitter. Solen skinnede og ungerne nød hvert øjeblik. Efter hvert show kunne man komme ind bag kulisserne og møde skuespillerne. Ungerne var temmelig starstruck.

Kl 16 sluttede dagen, og vi skulle mødes ved bussen for at tage til den næste by Västervik. En time senere ankom vi til Västervik Resort, hvor vi skulle tjekke ind i de skønneste hytter med smuk udsigt til bugten. Hurtig udpakning og så op til restauranten, hvor deres maskot Sylle stod og ventede på at give krammere til ungerne.

Vi fik en fantastisk middelhavsinspireret buffet og ungerne løb rundt og legede med hinanden. Der var en fantastisk stemning. Men allerede ved 19-tiden var alle helt udbrændte og børnefamilierne trak sig for natten. Bloggermødrene meddelte os næste morgen, at ungerne den aften faldt i søvn inden de små hoveder ramte puderne.

Dag 3 // Søndag

Dagens sidste dag startede tidligt for nogle og lidt senere for andre. Vi blev delt op i tre hold, som skulle ud på en times sejltur rundt om til de omkringliggende øer samt se på sæler på skift.

Hold 1 er klar til sælsafari

Hold 1 var allerede afsted lidt over 8 og super begejstrede. Desværre så vi ingen sæler, men til gengæld var der ørne og alke, som minder lidt om mini-pingviner.

Det var en skøn tur med en masse vind i håret. Efterfølgende var der dømt vand-legeland for ungerne. Det var et kæmpe hit, og helt klart noget, vi skal sætte flere timer af til næste gang.

Västervik Resort er et kæmpe område, hvor familier kan opleve vand, dyr og smukt smukt natur. Det var ren idyl at gå ud af døren. Vi kan slet ikke vente til næste år, hvor vi skal afsted igen.

Wauw, kan det blive smukkere?

Her er nogle af de andre bloggeres blogindlæg, hvis du vil læse flere historier fra den fantastiske weekend:

Bastabum – Forelskede i den svenske historie og magi

Sydhavnsmor – Den pinligste episode på Sverigesturen

Fantasifabrikken – På tur i magiske Sverige i selskab med Astrid Lindgren