10 gode råd til dig der rejser med børn

Skal du rejse med familien i sommerferien? Det kan være svært at planlægge rejser med børn og huske ALT. Her er 10 råd fra os til dig kære momster.

1 . Lav en liste. Vi må nok indse, at vi aldrig kan planlægge og forberede alt til punkt og prikke, men vi kan give det et skud. Lav løbende en liste over de ting dine børn ikke kan undvære og kryds dem så af når de er pakket.

2. Gå ikke ned på snacks! Snacks ligger højt på listen over nødvendige ting der skal være styr på. Pak gode børnevenlige snacks til flyveturen/køreturen (helst uden for meget sukker, da vi alle ved hvad der så sker) Kiks, frugt og nødder er altid godt.

3. Underholdning. Pak spillekort, malebøger og andet godt ned i en taske til ungerne. Godt til selve flyrejsen/køreturen, men også til når mor og far lige skal have en kaffepause på rejsen.

4. Research. Lav lidt research inden afgang. På den måde er du oplyst og forberedt på hvor der er børnevenlig mad, de bedste strande osv.

5. Forbered ungerne på flyveturen. Hvis du skal ud at flyve med børnene, kan det være en god idé, at sætte ord på det der kommer til at ske. Fortæl dem om mulig turbulens samt larm i flyet. Husk på, at oplevelsen er ny for dem, så gør det til en spændende og god en af slagsen

6. Giv børnene deres egen kuffert/rejsetaske. Et sikkert hit og giver dem en følelse af ansvar. Du kan endda få nogle smart kufferter med fire hjul, som kan leges med og køres på.

7. Badetøj med UV-beskyttelse samt solcreme! Dette punkt er et af de vigtige. Vi er heldigvis blevet mere bevidste om solens farlige stråler, så dette er en god investering.

8. Afstem forventninger og vær fleksible. Selvom ungerne kan være helt umulige til tider, så er det os forældre der sætter stemningen. stem derfor med din partner og læg jer ikke ALT for fast på aktiviteter hjemmefra.

9. Rejs om muligt om aftenen. En god idé kan være, at pakke en lille dyne og pude til dit barn som forhåbentlig sover hele turen væk.

10. Det vigtiste at huske er samværet. Husk på, at børn har meget mere simple forventninger end vi forældre. De vil lege, bade og have jeres fulde opmærksomhed.

Skriv et svar