Oplev Astrid Lindgrens fortællinger få timer fra København

Halvdelen af FantasiFabrikken har været på weekendtur i Sverige, hvor de bla besøgte Astrid Lindgrens verden i. byen Vimmerby. Her kommer deres guide til en hel dag i parken samt overnatning i gæstehuset.

Transport

Vores fede familietur til Astrid Lindgrens verden tog omkring 4 timer fra Københavns Hovedbanegård med tog og bus. Man kan selv køre, men med små børn er tog og bus bare en rar transportform.

Overnatning

Vi var afsted hele weekenden og første overnatning var hos Astrid Lindgrens Gæsthus. Det består af en masse små hytter, en campingplads, legepladser og bålsteder. Hytten var hyggelig og autentisk. Børnene var ellevilde med de små detaljer inde i hytten. Eksempelvis var der inspiration fra Emil fra Lønneberg med en bjælke mellem to køjesenge, så man kunne kravle frem og tilbage mellem sengene. Astrid Lindgrens Gæsthus ville nærmest være et besøg værd i sig selv.

Priserne svinger selvfølgelig efter hvor stor en hytte, man skal have og er inklusiv indgangsbilletter, så tjek deres hjemmeside ud for mere information lige her. Parken er åben 17 maj-25 august, derudover er der åbent i forskellige weekends, så hold dig opdateret på hjemmesiden inden ankomst.

Parken

Når man er opvokset med Astris Lindgrens fortællinger, er selve parken et sandt paradis. Man kan besøge både Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, Karlson på taget, børnene i Bulderby og alle de andre. Parken er bygget op omkring de forskellige universer, som man kan opleve og se an. Der vises skuespil på skift i på de forskellige scener med scenarier fra de forskellige fortællinger.

På scenen ved Villa Villa Kulla kunne man opleve, hvordan Pippi Langstrømpe møder Tommy og Annika for første gang, eller hvordan hun hjælper med at redde sin far. William var fuldstændig optaget af det. Skuespillerne var virkelig dygtige, og selvom vores børn ikke forstår svensk, så var de helt med på handlingen. På scenen ved Katthult lavede Emil løjer og snittede træmænd. Efter de forskellige forstillinger kunne man gå på opdagelse i kulliserne og hilse på skuespillerne.

Stemningen er super hyggelig i hele parken og når man går rundt kan man jævnligt være heldig at møde skuespillerene. Pludselig kan det være at Prusilusken kommer cyklende forbi og Karlson og lillebror fjanter rundt. Der er autentiske gammeldags slikbutikker, isboder og caféer rundt om i parken. Der er også rigtig mange legepladser fordelt rundt i parken, hvor man kan tage sig et lille hvil mens ungerne brænder noget mere energi af. Har man brug for at parker ens barne- eller trækvogn er der p-pladser opmærket forskellige steder i parken, super fedt så man kunne få hænderne lidt fri. Ligeledes er der både børnetoiletter og puslepladser jævnt fordelt så man slipper for at gå igennem hele parken, samt et enkel ammerum ved indgangen.

Når sulten melder sig, er der flere steder man kan købe mad til rimelige priser. Vi spiste på de to store resturanter, hvor man fik fint svensk mad bla. Kødboller med god salat til. Det var til meget rimelig priser, så alle børne familier kan være med. Der var både højstole og børnebestik, samt underholdning i køen.

Skriv et svar