Provence med en teenager i familien

Ditte fra Ditte Pepper og hendes familie har været i det Sydfranske og haft en dejlig tur, hvor deres teenagedatter også var med. 

Jeg var i Provence for mange år siden, og jeg husker det, som en af mine bedste ferier. Godt vejr, god mad og drikke, smukke lavendelmarker og en masse kærlighed og bilkørsel skrålende til Madonnas Ray of Light på repeat. Vi kørte 1.800 km derned og hjem igen. Med overnatning i München. Vi var unge, og det føltes nemt.

Vi spoler frem til 2017. Jeg, min mand og vores datter på 13 år besluttede os for at besøge Cote d’Azur i Provence for at genleve de gode minder. Vi ville køre derned igen. Men efter at have undersøgt det, kom vi frem til, at der skulle tre overnatninger til på vej derned og tre igen på vej hjem. Næsten en hel uge på farten, dét er vi altså for gamle og magelige til.

I stedet ønskede vi en stille og rolig ferie med bøger, solsenge, aperol og pool. Det blev det heldigvis også.

Flybilletter

Der blev desværre booket flybilletter i sidste øjeblik. Det blev dyrt. 15.000 kr + 1.000 kr. for hunden. Så derfor: Book i ordenlig tid og kom billigere afsted. Det er nok et af de bedste råd, jeg kan give.

Overnatning

Da vi tjekkede hoteller, kunne vi ikke finde noget optimals. Så kiggede på AirBnB, og det skulle vise at være et rigtig godt valg. Efter at have tjekket en del huse igennem, kom vi frem til syv optioner, som alle indebar:

  • Det skulle være stort.
  • Der skulle være en god pool.
  • Der skulle være en fantastisk udsigt.

Min datter og jeg fandt husene og min mand måtte bestemme hvilket et, vi skulle ende i. Han valgte det absolut bedste! I en by der hedder Les Issambres.

Det var vores første gang som lejere, og det viste sig også at være husets første gang som udlejere. Så vi mailede lidt frem og tilbage med dem og blev enige om en pris. Normalt prutter man ikke om prisen, men går den så går den.

Huset

På vej derned kunne jeg ikke finde huset på Google Maps, og jeg var ved at skide grønne grise. Jeg kan ligeså godt være ærlig. Så jeg nåede lige at lave et panikopkald til AirBnB, som lovede mig et andet og mindst ligeså godt hus, hvis vi blev snydt.

Dét gjorde vi ikke. Vi fandt huset, og det var vildt! Billederne på Airbnb var totalt underspillet. Det var det vildeste hus i to etager. 3 toiletter og 2 badeværelser, 8 sovepladser og et lækkert stort køkken med mange flere køkkenmaskiner end hos os. En frikkin te-maskine havde de, så vi fik te ad libitum.

Det er rimelig pænt, ik?

Vi boede oppe i et mindre bjerg med en masse huse omkring. Vejen op og ned til hovedvejen var lidt lang og snoede vildt, så det gjaldt om at holde tungen lige i munden, når man kørte bil.

Der er indkøbsmuligheder 10 minutter væk, sammen med både apotek og en masse små restauranter.

Vores by lå mellem Cannes og St. Tropez. Begge to utrolig smukke og charmerende byer. Cannes er størst, men St. Tropez har lidt mere kærlighed og personlighed. Hvis man kan sige det om en by.

Cannes

Vi var i Cannes en dag, hvor vi først spiste frokost på Armani Cafe. Det er helt klart børnevenligt og prisen er til den gode side, samtidig med der ikke sparet på kvaliteten. Præcis som vi kan lide det. Turens første iskaffe blev indtaget her og den var rigtig lækker.

Derefter tog vi på shopping, kiggede på butikker og sluttede aftenen af med at se et fyrværkerishow.

Vores teenager kunne bedst lide Cannes, fordi der var flest og billigst shoppingmuligheder, hvor der i St. Tropez kun er dyre butikker.

Dagen efter var der Bastilledag i Frankrig. Og her kunne vi fra vores eget hus se det smukkeste fyrværkeri. Det var i to søjler, som eksploderede synkront. Virkelig smukt.

St. Tropez

St. Tropez er smuk og familievenlig. Vi var der tre gange, og det er helt klart ikke sidste gang, vi skal til den by. Jeg tænker dog ikke, den er så småbørnsvenlig. Det er bedst med børn der er over 10-12 år.

For det er en by med mange designerbutikker og så en masse restauranter langs kajen. Den by er faktisk lidt skør. Alle uanset alder, var unge om aftenen. Vi så Janet Jackson, Donatella Versace, en ældre tennisspiller som holdt fødselsdag på L’Opera restaurant hvor vi spiste, hele 3 gange.

Der sker en masse rundt langs havnen, samtidig med at der er de vildeste yachts. De fleste er 10 gange større end vores store lejlighed derhjemme. Det er sjovt at se.

Gorges du Verdon

På en af vores andre udflugter kørte vi til Gorges du Verdon som er en kæmpe kløft oppe i bjergene med det smukkeste grønne vand.

Det tog ret lang tid at køre derop, men det er tiden værd. Turen er fyldt med udsigtspunkter og ret mange hårnålesving. Deroppe er der mulighed for at leje diverse både, vandcykler, robåde, små både med motor eller paddle boards.

Eneste minus er at her er mange mennesker. Det var der ikke for 18 år siden. Husk en masse drikkevand og solcreme!

Vores strand

Nede ved vores strand var der ret mange klipper, men man skal ikke mange meter væk for at finde sandstrand, men tjek alligevel lige udsigten her. Her bliver man lige blæst igennem med 100 km i timen. Skønt.

Små badebyer

Langs hele stranden fra Cannes til St. Tropez er der en del små badebyer med alt, hvad der hører til. Vandsport og vandlege. Lige fra bananbåde, paddle boards, vandski, para sailing, jetski til helt almindelig strandleg med sandslotte, spande og skovle. Hvis man er til det, så er dette område virkelig fantastisk. Det var vi ikke til. Vi var til en stille og rolig badeferie i vores egen pool.

Vi besøgte flere byer, fx St. Raphael, som har en togstation. Juhuu… Vi stoppede og spiste en (elendig) is. Og så videre til St. Maxime, som er en stor badeby, hvor vi fik lidt inspiration. Det er en super hyggelig by, og kan klart anbefales til alle aldre.

Lavendelmarker

Planen hjemmefra var også, at vi ville se lavendelmarker. Jeg elsker nemlig lavendel og drømmer om de lilla marker flere gange om ugen og tror, at jeg bliver gammel omgivet af lavendelmarker

De blomstrer i fuld flor i juni og juli, men bliver høstet fra medio juli til medio august, så vi var lidt sent ude. Der var dog lige det, at Provence er kæmpe stor, og da vi boede i Cote d’Azur, ville vi have haft tre timers kørsel til den nærmeste lavendelmark. Det gad vi simpelthen ikke. Det må blive en anden gang.

Absolut fantastisk sommerferie!

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar