London med en teenager

Ditte fra bloggen Ditte Pepper har været i London med familien, der blandt andet inkluderer en teenager. Derfor har hun lavet en teenagevenlig guide til den engelske hovedstad.

Vi rejser relativt meget og får derfor set mange byer. London er en af de byer, vi har været i flere gange. Byen indeholder nemlig alle de elementer i rejselivet, vi godt kan lide. Der er både gode hoteller, for livet er for kort til et dårligt hotelværelse. Der er god mad, da livet er for kort til middelmådigt mad. Og så er der kultur. Her er næsten alt, man kan ønske sig af musicals, operetter, teater og meget andet. Shopping er der også, både dyrt og billigt. Det hele samlet indenfor relativ kort afstand.

Så, whats not to like?

Samtidig må vi også indse, at vores behov har ændret sig i takt med, at vores datter nu er teenager og har set de markeder, antikbutikker og pladeforretninger hun skulle se. Så behovet har ændret sig indenfor de sidste fem år. Nu er det mest shopping, god mad og slik, der hitter. Og vi fik oplevet rigtig meget!

London med en teen er godt!

Mad

Jeg kan helt klart anbefale restaurant Sketch, hvis rum har forskellige temaer. Selv toilettet er en oplevelse. Fra man står på gaden starter de visuelle oplevelser. Overalt er der en ny oplevelse. Kæmpe anbefaling herfra. Vi ville gerne have set det lyserøde rum, men det havde ikke åbent til brunch, da vi var der.

Jamile Olivers restauranter er ok, i hvert fald den ved Picadilly Circus, som er den eneste restaurant af hans jeg har prøvet. To gange i øvrigt.

Hvis du ikke bliver mæt, så er der en Wholefoods, og så bliver det næsten ikke bedre. Ville ønsker Amager havde sådan en. Drømmer.

The Ivy er fantastisk. Virkelig lækker mad. Kæmpe anbefaling. Der er mad til alle aldre og en mulighed for celebrity sighting, da det er et hotspot for kendisser.

The Chiltern Firehouse har virkelig lækker mad og et personale, der er utrolig opmærksomt. Her ser du også en celebrity eller to.

Hvis du tager til Covent Garden, så er der Milk Train Cafe, hvor der primært er desserter.
Men det er en særlig is, man kommer for. En Softice med en sky af candyfloss. Det skal opleves!

Tæt derpå er i øvrigt Laduree, hvor de har de lækreste Macarons og meget andet. Jeg har selv en stor svaghed for de lækre små kager.

Der er masser af butikker i Covent Garden og et overdækket “marked”. Der sker også en masse i form af diverse artister og tryllekunstnere. Her keder man sig ikke.

Musical

Den ultimative musical for mig er Phantom of the Opera. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har set den. Mange gange. I Danmark, London og New York. Oh my God! Men vær opmærksom på, den har lidt uhyggelig lyd ind imellem, så den er ikke for de små.

Du skal helt klart se en musical, og jeg vil foreslå Lion King. Den er FANTASTISK. Jeg mener, at jeg efterhånden har set den tre gange indtil videre. Amazing.

The Wicked Witch har vi også set, men den er jeg ikke fan af. Måske fordi, jeg ikke har læst historien. Men det kan jo være den er noget for dig.

Nogle gange har vi købt billetter online hjemmefra og andre gange har vi købt billetter på Leicester Square i billetboden. Der ved man bare ikke altid, hvad man får af pladser. De har nemlig kun et begrænset antal billetter.

Shopping

Der er muligheder for shopping overalt, og det er helt klart det, din teen allerhelst vil.
For min datter er det sjoveste helt klart at shoppe i de butikker, vi ikke har i Danmark, og det forstår jeg egentlig godt. Her er nogle af favoritterne:
Forever21
Boots
Primark
Bershka
Pull & Bear
Claire’s

Men jeg synes også, at den kæmpe store TopShop er et besøg værd. Der er selvfølgelig altid Bond Street, Oxford Street og alle de lækre stormagasiner, som Harrods, Marks & Spencer, Debenhams, Liberty.

Afternoon Tea

Det er et must synes jeg. Og her er der mange gode steder at vælge imellem:
Harrods
The Savoy
Claridge’s
Browns Hotel
The Ritz

Husk at bestille tid i forvejen.

Sightseeing

Vi har set Tower Bridge, Big Ben, Westminster, Buckingham Palace og mange andre steder og jeg kan helt klart anbefale en Hop On Hop Off bustur. Det er altså et genialt koncept.

Big Ben på en overskyet dag
Bonusinfo

Harry Potter Studios er VIRKELIG godt. Det ligger lidt udenfor London, men du kan komme derud med en bus direkte fra Victoria station.

2 comments / Add your comment below

  1. Fedt indlæg – London er altid fantastisk både med og uden børn. Der er i øvrigt to Jamie Oliver-restauranter ved Picadilly Circus. Hans italienske og hans Diner. Jeg må indrømme, jeg ikke er så imponeret over Dineren (altså den er fedt indrettet, men maden lever ikke op til hans øvrige restauranter).

    1. Ej, hvor sjovt, jeg har også prøvet dineren og var heller ikke imponeret. Har stadig den italienske til gode. Det er han også god til, for han blev også udlært hos en italiensk kok way back, så vidt jeg husker…?

Skriv et svar