Momster har været til Danmarks største festival for børn

Candy Floss og festival er lig med sommer i Danmark

Selvom vi elsker festivaler i Danmark, så skal det ikke kun være for voksne. Børnene har derfor fået sin helt egen festival, nemlig BørnefestiBAL. Festivallen afholdes i flere forskellige byer rundt omkring i landet, så alle børn har mulighed for at deltage. Da festivallen i år blev afholdt i København, var Momsterkontoret med. Læs om vores oplevelser med børnenes festival her.


Transport

I København blev BørnefestiBAL afholdt i Fælledparken. Fælledparken er Københavns mest besøgte park beliggende på Østerbro. Man kommer nemmest til Fælledparken med bus. Tager man bilen, er der parkeringspladser i nærheden, fx ved parken. Parkering er gratis om søndagen, ellers skal man købe billet.

Oplevelser

Til festivalen er der selvfølgelig musik. Masser af musik. Du kan se hele programmet her. I København hørte vi blandt andet The Angels, The One And Only Boyband, Thea & Rita fra MGP, Dafne, Albert Dyrlund og mange, mange flere. Kunstnerne gav den gas på scenen, som fungerede som samlingspunkt på pladsen.

Udover musikken var der opsat perletelt, læsehule, historiefortælling, to aktivitetsbaner og tryllekunstnere. På aktivitetsbanerne var forskellige forhindringer, som børnene skulle balancere på, for at komme igennem banen. Momsterbørnene var især vilde med aktivitetsbanerne, som de fik prøvet flere gange.

Momsterkontoret havde medbragt egne tæpper, som vi slog os ned på i skyggen. Perfekt til en lang dag til festival i juni-solen. Børnene kunne frit løbe rundt på pladsen og nyde godt af musikken og de mange aktiviteter. Der var indhegnet, så ingen bekymring for børn der løber ud af pladsen.

BørnefestiBAL uddelte goodiebags til de første 500 børn i alle fem byer. Her var der både Anders And blad, Pixiebog og mange andre lækkerier. Festivalens musikprogram og underholdning henvender sig primært til de 1-10-årige. Man kan dog sagtens tage de større søskende med, da en sommerdag i solen sammen med familien næsten altid garanterer hygge og kvalitetstid.

Mad

Der var flere madboder på festivalen, hvor man kunne købe mad til rimelige penge. Selvom der var et stort udvalg af burgers og candy floss, kunne man stadig medbringe sin egen mad og nyde den på pladsen. Det var også muligt at købe kolde drikke og andre forfriskelser. Det er dog aldrig tilladt at drikke alkohol til festivalen.

Pris

En billet til BørnefestiBAL koster 75 kr. Er man under et år er entréen gratis. Det er muligt at købe billetter i døren, men her skal man være hurtig – der er nemlig kun et begrænset antal billetter til rådighed. Faktisk var der ingen billetter tilbage, da vi kl 12.30 undersøgte det. Så et godt tip, for ikke at gå forgæves, burde man købe sin billet i forvejen. På pladsen var der mulighed for at betale med MobilePay.

Byerne som Børnefestibal ramte i 2018

26. maj: Århus
27. maj: Åbenrå
2. juni: Silkeborg
3. juni: Odense
5. juni: København

Skriv et svar