Moesgaard Museum: Unik arkitektur med en fantastisk udsigt

Moesgaard Museum - udstillingsbygningen er et besøg værd i sig selv
Moesgaard Museum – udstillingsbygningen er et besøg værd i sig selv

Moesgaard Museum er i Højbjerg lige uden for Aarhus. Her kan du opleve forskellige udstillinger, som er baseret på forskning i samarbejde med Aarhus Universitet. Det særlige ved Moesgaard Museum er selve bygningen, som er et besøg værd i sig selv. 

Fantasifabrikken besøgte Moesgaard Museum en forårsdag, hvor solen skinnede og humøret var højt. Familien kom ikke for at se udstillingen, men for at nyde udsigten fra den smukke bygning. Bygningen er speciel, eftersom den er gravet ind i en skråning nord for Moesgård herregård. Selve taget er dækket med græs, den har forskudte niveauer og den er åben for alle – også uden for museets åbningstid. Det bedste af det hele er, at der er en helt enestående udsigt over Aarhus-bugten og landskabet syd for Aarhus fra tagfladen.

Fantasifabrikken og familie nyder udsigten fra tagfladen // Moesgaard Museum
Fantasifabrikken og familie nyder udsigten fra tagfladen // Moesgaard Museum

Taget bruges til en del: aktiviteter for børnefamilien, koncerter, picnics om sommeren og kælkebakke om vinteren. Her tilbringes mange hyggelige timer med en suveræn udsigt, men de små kan også brænde energi af på taget ved at løbe op og ned. Taget kan også bruges til at lære at trille nedad bakke, som Fantasifabrikken forsøger sig med lige her:

Der trilles nedad bakke på udstillingstaget på Moesgaard Museum
Der trilles nedad bakke på udstillingstaget på Moesgaard Museum

Læs hele indlægget om turen på FantasiFabrikkens blog lige her. 

Skriv et svar