7 gratis oplevelser i hele landet

Går turen altid til den samme legeplads, park eller legested? Så læs med her! I dette indlæg har vi samlet en række gode oplevelser og fornøjelser til stor glæde for hele familien rundt omkring i landet.

Af Amalie Vejbøl

1 // Stevns Klint og Fyrtårn

Fra fyrtårnet kan du nyde den fantastiske udsigt over Stevns klint og det smukke vand. Stevns Fyrtårn er det højeste punkt på Stevns Klint. Der er åbent i Fyrtårnet og gratis adgang. Når i har nydt den smukke udsigt og natur, er det til at nyde den medbragte picnickurv ved områdets borde og bænke.

2 // Konditaget Lüders

Konditaget Lüders er noget af det bedste, der er sket for Nordhavn, for her kommer folk fra nær og fjern for at besøge Konditaget, der nok giver byens bedste udsigt over Øresund, Nordhavn og Østerbro.

I kan gå eller løbe op ad trapperne, og selvom der er langt op, så belønnes pulsstigningen med en fed udsigt, legeplads og meget mere. Ta’ en kop kaffe med og nyd solens stråler, mens børnene går hoppeamok på trampolinerne.

Hvis du er den sporty-type, kan du også træne her, hvad enten du er til TRX, boxjumps, løb, sprint eller andet – det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser.

3 // Naturlegeplads Hillerød

Naturlegepladsen, der går under navnet Eghjorten, ligger ved Hillerød. Det er derfor nemt at komme til og fra, hvad enten du er med S-tog eller i bil. Legepladsen kan bruges af børn op til 12 år, og børnene vil her finde mange motoriske udfordringer.

Der er balance-bom, bakker med huler, vipper og gynger. I finder også et edderkoppespind, en labyrint, et skib og en flyvemaskine!

Alt sammen er lavet af naturens materialer og til fri afbenyttelse. Til forældrene: så er der borde, bænke og bålplads, hvor I kan varme jer. Naturlegepladsen er et oplagt sted at bruge søndagen.

4 // ByOasen Nørrebro – landbrugsidyl midt i byen

Geder, høns og kaniner midt i byen? Ja, den er god nok. På Nørrebro, i De Gamles By, ligger ByOasen. Stedet byder på en kæmpe offentlig park, hvor børn kan klappe geder, nusse kaniner og fodre høns – bliver det bedre?

Udover det er der løbende gratis arrangementer såsom fastelavnsfest, økologisk mad over bål, kæledyrsdag og meget mere, som du kan læse om lige her.

5 // Røverknolden

Endnu en naturlegeplads har sneget sig ind på vores top 7 over gratis oplevelser i Danmark. En helt igennem gennemført legeplads, hvor børnene kan blive udfordret motorisk og udforske deres sanser på sansestien. Der er udskæringer af forskellige figurer i træ, rutchebane og gyngestativ, og der er virkelig gjort noget ud af udtrykket og oplevelsen.

Som en ekstra lille bonus, kan I tippe en 20’er og dyste mod hinanden samtidig med, at I lærer nyt om dyrene i skoven. Læs mere om Røverknolden og print skemaet med de 20 spørgsmål lige her.

6 // Karlstrup Kalkgrav

For os, at se, er Karlstrup Kalkgrav en gemt naturperle, som skal opleves. Især om sommeren er det fantastisk at gå tur rundt om den smukke kalkgrav. Gåturen kan foregå oppe eller nede – eller måske kan I nå begge dele?

Der er borde og bænke, så I kan også nyde en hyggelig picnic med en fantastisk udsigt over naturen, og se de smukke blå og grønne farver fra vandet og træerne.

Lokation og anden information kan findes her.

7 // Møns Klint

Foto: Sydkystdanmark.dk

Med voldsom udsigt og vild natur kan hele familien tage på en spændende og lærerig tur, hvor I kan opleve noget af Danmarks smukkeste natur.

I kan slentre langs den flotte og vilde kyst, hvor vandet har en helt særlig farve, og stranden gemmer på fossiler fra fortiden, som I kan gå på opdagelse efter.

Læg endelig mærke til det fantastiske farvespil i vandet, træerne og generelt naturen omkring Møns Klint. Det er noget helt særligt, og nok derfor Møns Klint er et meget populært rejsemål.

Du kan læse meget mere om Møns Klint og området her.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar